Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft komt met nieuwe Xbox Series X|S modellen in 2024

Eind augustus 2024 komt de nieuwe Microsoft Xbox Series S op de markt. Eind Oktober 2024 volgt de refresh van de Xbox Series X die een wel heel heftige design verandering krijgt. Die wordt rond en verliest de Blu-Ray drive.

Qua hardware lijken de twee consoles sterk op haar voorgangers, al krijg je in de nieuwe X 2TB opslag in plaats van 1TB en de nieuwe S 1TB in plaats van 512GB. Er komt ondersteuning voor WiFi 6E en Bluetooth 5.2. Ook gaat de chipset van de nieuwe X tot 15% minder stroom verbruiken. Bij de nieuwe S wordt de verpakking 100% recyclebaar. De GPU rekenkracht gaat op de X een fractie achteruit ten opzichte van het vierkante model. Mogelijk door het terugbrengen van het stroomverbruik. De kans is echter klein dat je dit echt gaat merken.

Microsoft komt ook met een nieuwe Xbox controller die een oplaadbare batterij krijgt, meer gerecyclede materialen bevat en gemakkelijker uit elkaar gehaald kan worden ter reparatie. De VCA Haptics gaan bovendien ook functioneren als speakers, waardoor gamedevelopers nieuwe, creatieve manieren krijgen om de ervaring in jouw hand te leggen. De nieuwe thumbsticks in het ontwerp moeten bovendien veel langer meegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.