Logo GadgetGear.nl
BCC Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

BCC vraagt bescherming tegen faillissement

BCC is al enkele jaren aan het herstructureren. Onlangs werd bekend dat moeder Mirage Retail Group, de voormalig eigenaar van Big Bazaar al Intertoys wilde verkopen en dat BCC en Blokker snel zouden volgen. Vandaag werd bekend dat BCC wellicht die eindstreep al niet meer gaat halen en dat kan gevolgen hebben door de verwevenheid met Blokker.

BCCC en Blokker verkopen al producten van elkaar, waaronder huismerken. Op het gebied van witgoed zijn de twee dan ook met elkaar verweven, waar Intertoys veel meer een losstaande formule in het geheel was.

Over de laatste jaren heeft Mirage Retail Group hard gesleuteld aan de formule. De grote vestigingen werden gesloten om daar kleinere BCC’s voor terug te zetten. In plaats van MediaMarkt aan te vallen, werd de aanval veel meer verschoven naar ketens als Expert en EP. Deze zomer werden ook veel banen op het hoofdkantoor van BCC geschrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.