Logo GadgetGear.nl
BCC Logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

BCC nu echt failliet

Het zit erop voor BCC in de huidige vorm. De winkels, het hoofdkantoor, het distributiekanaal. De winkelketen is definitief failliet, een mogelijk signaal voor wat komen gaat met Blokker, dat voor de verkoop van witgoed op BCC leunde. Beiden delen hetzelfde moederbedrijf dat al een tijdje bezig is om BCC, Blokker en Intertoys te verkopen. Ditzelfde moederbedrijf was ook eigenaar van de winkels van Big Bazar die nog altijd op het randje van een faillissement balanceren.

Gisteren werd door BCC het failissement aangevraagd. Vandaag ging de rechter in deze aanvraag mee, waardoor het bedrijf nu in handen is van een curator, die zoekt naar de mogelijkheden tot een doorstart. BCC was de laatste jaren al hard bezig met reorganisaties om de organisatie gezond te krijgen en heeft al flink gesneden in de kosten. In totaal telt BCC 58 winkels in Nederland. De komende week zal meer bekend worden omtrent de toekomst van BCC.

In de hele branche is net momenteel kommer en kwijl. Consumenten zoeken nog altijd massaal de laagste prijs online op terwijl ze wel inspiratie opdoen in de winkels. Ook de jaarcijfers van organisaties als MediaMarkt zijn niet heel positief als het gaat om een operationeel gezonde business draaien in Nederland. Media Markt maakte al eerder dan BCC stappen. Onder anderen door het merk Saturn uit Nederland weg te halen, om zo met maar 1 merk zich te concentreren op de consument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.