Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple’s Pro modellen iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max willen de fotograaf verleiden

Vandaag heeft Apple de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max geïntroduceerd. Graag delen we het nieuws van Apple zonder de vele superlatieven uit het persbericht. Desalniettemin lijkt dit weer een nieuwe standaard in smartphone fotografie neer te zetten.

Design

Het ontwerp van de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max valt op door het gebruik van titanium, een duurzaam en lichtgewicht materiaal. Het toestel heeft afgeronde randen en een aanpasbare actieknop, waarmee gebruikers snel toegang hebben tot verschillende functies.

Camera uitblinker

Wat de camera-upgrades betreft, bieden ze zeker verbeteringen. De 48-MP hoofdcamera is indrukwekkend, en de mogelijkheid om te schakelen tussen drie veelgebruikte brandpuntsafstanden voegt flexibiliteit toe aan het fotografieproces. Zelf spreekt Apple over geavanceerde camerasystemen op iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max die het het equivalent van zeven professionele lenzen bieden. Allemaal mogelijk gemaakt door de A17 Pro-chip. iPhone 15 Pro is voorzien van een 3x telelenscamera terwijl iPhone 15 Pro Max de langste optische zoom ooit op een iPhone biedt: 5x bij 120 mm. Het toestel ondersteunt ook 48-MP HEIF-afbeeldingen, wat zorgt voor een hogere resolutie. Deze verbeteringen maken het eenvoudiger om hoogwaardige foto’s en video’s te maken en te delen.

Andere features waar alle camera’s op iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max van profiteren:
– De Nachtmodus draait nu op de Photonic Engine en geeft nog scherpere details en nog levendigere kleuren. Dankzij de LiDAR-scanner kun je ook in de Nachtmodus portretfoto’s maken.
– Dankzij het nieuwe Slimme HDR leg je onderwerpen en de achtergrond nog realistischer vast. In de Foto’s-app zie je natuurlijke huidskleuren, heldere highlights, rijkere middentonen en diepere schaduwen. Deze geavanceerde HDR-rendering werkt ook in externe apps, zodat afbeeldingen die je online deelt er zelfs nog beter kunnen uitzien.
– De beste videokwaliteit op een smartphone is dankzij de A17 Pro-chip nog weer beter geworden, met verbeteringen op het gebied van opnames bij weinig licht en in de actiemodus.

Het gebruik van titanium voor de behuizing is een welkome toevoeging, aangezien dit materiaal bekend staat om zijn duurzaamheid. Het is echter belangrijk op te merken dat duurzaamheid niet alleen betekent dat het toestel fysiek robuust is, maar ook dat het langdurig krachtige prestaties kan leveren. Apple lijkt dit te begrijpen en heeft de interne componenten geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max niet alleen bestand zijn tegen stoten en vallen, maar ook langdurig soepele prestaties kunnen bieden. Beperking van milieu belasting staat ook centraal bij deze modellen. Voor de diepere uitleg verwijzen wij naar de Apple website waar een heel verhaal staat over de milieu focus.

Super Chip

De A17 Pro-chip is een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van prestaties en efficiëntie. De GPU is aanzienlijk verbeterd en biedt nu ondersteuning voor ray tracing met hardware-acceleratie, wat de grafische mogelijkheden van het toestel aanzienlijk uitbreidt. Dit opent de deur naar nog realistischere AR-toepassingen en games.

USB -C

Op het gebied van connectiviteit biedt de iPhone 15 Pro-lijn indrukwekkende mogelijkheden. De ondersteuning van USB 3-snelheden maakt snelle gegevensoverdracht mogelijk, wat vooral handig is voor professionals. Bovendien biedt de Ultra Wideband-chip van de tweede generatie nieuwe mogelijkheden, zoals nauwkeurig zoeken in de Zoek mijn vrienden-app.

De toevoeging van wifi 6E en Thread-ondersteuning zorgt voor betere draadloze prestaties en biedt nieuwe mogelijkheden voor domotica. De voortdurende ondersteuning van 5G is een welkome functie, aangezien dit de toekomst van draadloze connectiviteit vertegenwoordigt.

Noodmeldingen

Wat betreft de veiligheidsfeatures biedt de iPhone 15-lijn enkele belangrijke toevoegingen. Ongelukdetectie en SOS-noodmelding via satelliet zijn nuttige functies voor noodgevallen. De uitbreiding van de satellietinfrastructuur met ‘Pechhulp’ via satelliet is ook een slimme zet, vooral voor gebruikers die zich in afgelegen gebieden bevinden. Voor ons is het nu wachten op het persbericht van de ANWB…

Samengevat: de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max vertegenwoordigen een evolutie in de smartphone-technologie. Ze bieden verbeterde prestaties, geavanceerde fotografische mogelijkheden en moderne connectiviteitsopties.

Prijzen en verkrijgbaarheid

iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn verkrijgbaar in zwart titanium, wit titanium, blauw titanium en naturel titanium. iPhone 15 Pro is voor een instapprijs van € 1229 verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB. iPhone 15 Pro Max is vanaf € 1479 verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 256 GB, 512 GB en 1 TB.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.