Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple introduceert Apple Watch Ultra 2, het horloge voor de actieveling met een ‘groen’ hart

Apple heeft vandaag de Apple Watch Ultra 2 gelanceerd, met nieuwe functies voor Apple’s smartwatch en een stap richting milieuvriendelijkheid. De Apple Watch Ultra 2 bouwt voort op het succes van zijn voorgangers en biedt gebruikers een aantal nieuwe features. Het hart van dit horloge is de nieuwe S9 SiP-chip en introduceert een innovatief ‘Tik dubbel’-gebaar. Bovendien heeft het een helderder display en uitgebreide hoogtefunctionaliteit.

De Apple Watch Ultra 2, die op watchOS 10 draait, biedt vernieuwde apps en een nieuwe slimme stapel, evenals nieuwe functies voor fietsers en outdoorliefhebbers. De wijzerplaat Modulair Ultra maakt optimaal gebruik van het grote display en toont relevante informatie voor verschillende activiteiten.

Milieu

Een opvallende stap vooruit is de mogelijkheid voor klanten om te kiezen voor een CO₂-neutrale optie bij de aankoop van elk Apple Watch-model. Dit past binnen de bredere inspanningen van Apple om de CO₂-uitstoot tegen 2030 te neutraliseren in de hele toeleveringsketen en de levenscyclus van hun producten. Het klinkt een beetje als greenwashing, maar vanuit de milieu reviewers zal er vast een diepe analyse op dit punt komen.
Het display van de Apple Watch Ultra 2 is qua specs helder, met een helderheid van maximaal 3000 nits, wat het leesbaar maakt, zelfs in fel zonlicht. Bovendien is de batterijduur verbeterd, met 36 uur bij normaal gebruik en tot 72 uur in de energiebesparingsmodus.

Veelzijdig

Voor sportliefhebbers en avonturiers biedt de Apple Watch Ultra 2 uitgebreide functionaliteit voor hoogtemeting en nieuwe mogelijkheden voor watersporten, zoals duiken en freediving. De Oceanic+-app van Huish Outdoors is geoptimaliseerd voor gebruik op dit horloge en biedt ondersteuning tot een diepte van 40 meter.
Een andere primeur is de mogelijkheid om bepaalde Siri-verzoeken lokaal op het apparaat te verwerken, waardoor de snelheid en betrouwbaarheid van de assistent verbeteren. Siri kan nu ook gegevens uit de Gezondheid-app raadplegen en bijhouden, waardoor gebruikers eenvoudig toegang hebben tot hun gezondheidsinformatie.
Een andere handige functie is ‘Nauwkeurig zoeken’, die het mogelijk maakt om je iPhone te vinden met behulp van je Apple Watch, zelfs als deze in een andere kamer ligt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Ultra Wideband-chip van de tweede generatie in de S9 SiP.

Beschikbaarheid

Al met al biedt de Apple Watch Ultra 2 aanzienlijke verbeteringen en nieuwe functies, terwijl het horloge blijft voldoen aan de hoge normen die Apple-gebruikers verwachten. Met de toevoeging van een CO₂-neutrale optie toont Apple ook zijn toewijding aan milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. De Apple Watch Ultra 2 is vanaf vandaag beschikbaar om te bestellen en ligt vanaf vrijdag 22 september in de winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.