Logo GadgetGear.nl
X Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

X kondigt eerste nieuwe features aan

Elon Musk is groot geworden met de oprichting van PayPal, maar PayPal heeft zware concurrentie van het Chinese WeChat. Elon’s X, het voormalige Twitter, kondigde eind afgelopen week de eerste nieuwe features aan die X moeten positioneren als concurrent voor WeChat.

Tegenover CNBC liet X Corp, zoals het bedrijf achter Twitter heet, weten op korte termijn met de mogelijkheid te komen om direct geld over te maken naar andere gebruikers en om te kunnen videobellen met elkaar. In hoeverre die functies meteen wereldwijd beschikbaar komen, is nog niet heel veel bekend. Hoewel Elon met PayPal heeft ervaren hoe je een internationaal betalingsnetwerk uitrolt, kost het een berg papierwerk.

WeChat omvat nog veel meer functies dan alleen dit. Zo kunnen Chinezen de app ook gebruiken om bijvoorbeeld eten of een taxi te bestellen. Andere apps kunnen hiervoor interfacen met WeChat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.