Logo GadgetGear.nl
Foto van Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review Teufel Real Blue Pro hoofdtelefoon met ruisonderdrukking en joystick

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Teufel Real Blue Pro met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goed geluid
  • Audio finetuning mogelijkheden
  • Dynamore optie
  • ANC functie
  • Transparantie modus
  • Ook bedraad
  • Prima accu
  • Snelladen

THE BAD

  • Touch Aan/uit schakelaar

Teufel kennen we van de stoere robuuste audio producten onder het adagio ‘veel voor weinig’. Met de Real Blue Pro wil Teufel een high-end draadloze hoofdtelefoon neerzetten. Sterker: dit moet de beste hoofdtelefoon ooit van Teufel zijn. Wij mochten hem testen.

Wat valt direct op?

Inmiddels hebben we zo veel hoofdtelefoons getest dat we maar direct met de deur in huis vallen. De Real Blue Pro klinkt ongelooflijk goed. Direct uit de doos, maar nog beter wanneer we alle softwarematige toeters en bellen inschakelen. De bediening is super dankzij een soort mini joystick. De pasvorm is zo goed dat je er gemakkelijk de hele dag meer op je hoofd kan lopen. De oorschelpen zijn ergonomisch gevormd. Aan de buitenkant van de oorschelpen is het Teufel logo op de oorschelp aangebracht op een hele luxe wijze. Geen zimpel drukwerk of sticker. Kortom de Real Blue Pro maakt direct duidelijk dat het ook echt de beste hoofdtelefoon van Teufel wil zijn en met het prijskaartje van dik driehonderd euro ook wil wedijveren met de andere serieuze hoofdtelefoons.

Uitpakken

De Real Blue Pro zit in een nette bruine doos met Teufel opdruk. Daar zit de etuit in met de hoofdtelefoon. Een minijack kabeltje en een USB-C laadkabel zitten ook in de etuit. De beschermhoes van de Real Blue Pro is niet echt compact. Voor een vlucht naar het buitenland hebben we de hoofdtelefoon in een net tasje van een ander merk meegenomen waar hij precies in past. Wellicht een tip voor Teufel om een dergelijk hoesje voortaan bij te sluiten. Dit scheelt gewoon veel ruimte in de reisbagage. Direct uit de doos klinkt de hoofd telefoon lekker.

Installeren

Wanneer je de hoofdtelefoon inschakelt hoor je de toon die aangeeft dat de Real Blue Pro aanstaat. Helaas geen stem die vertelt hoeveel accu er nog is en met welke apparaten de hoofdtelefoon verbonden is. Dat doen andere merken zoals Jabra en JBL wel. De Real BluePro kan met twee apparaten tegelijk verbonden zijn. Wanneer we de Teufel App installeren is het even wachten voor dat de al verbonden hoofdtelefoon ook in de app toont. In de app kunnen we een geluidtsest doen om de equalizing af te stemmen (Mimi-sound) op het persoonlijke gehoor. Tevens is het in de app mogelijk om de ruisonderdrukking en transparante modus aan te zetten. Dat is overigens ook mogelijk met een knop op de hoofdtelefoon. In de app zijn ook enkle presets voor klankkleuren beschikbaar. Eigenlijk is de standaard weergave met gepersonaliseerd geluid een prima audiobeeld. Voor podcasts is het handig om de equalizing voor spraak te selecteren. Wat overigens bijzonder is dat Teufel in de specs melding maakt dat de hoofdtelefoon lipsync werkt. Dat lijkt ons een standaard functionaliteit. In de app staat ook de optie Dynamore. Met deze functie wordt er een kunstmatig ruimtelijk audiobeeld gecreëerd. Voor live opnames is dit echt een fijne toevoeging. Wie muziek wil horen zoals deze is opgenomen, zal de functie vaker uit hebben staan. Wie iemand kent met ook een Real Blue Pro, kan de muziek delen via de Share Me functie. Wij hebben dit niet kunnen testen.

Bedienen

De kleine joystick waarmee je pauzeert, skipped of teruggaat en het volume bediend is werkelijk een uitkomst. Geen gefriemel of gezoek meer naar knoppen. De bediening is exact wat je wilt en geheel op de tast mogelijk. Eigenlijk zou elke hoofdtelefoon deze bediening moeten hebben. Teufel zet hier toch echt wel een standaard neer. Wat wel vreemd is dat de aan/uit knop een softwareknop is en niet zo’n tactiele schuifknop. Dat moet Teufel echt bij een update aanpassen. Nu is het aan/uit zetten niet geheel duidelijk. Ook deels doordat er geen melding van accuduur en verbonden apparaten plaatsvindt.

Gebruik

De Real Blue Pro heeft een dikke accu die goed is voor 44 uur met ANC en 56 uur zonder softwarematige aanpassingen aan het geluid. Tijdens onze twee weken testen hebben wij hem maar één keer moeten opladen. Vooral fijn dat ie een gehele stedentrip naar Italie het zonder laden heeft volgehouden. Met USB-C is de hoofdtelefoon ook snel opgeladen. Dankzij de snellaad functie is de hoofdtelefoon in een kwartiertje voor een vijfde opgeladen. Dat is goed voor ongeveer 7 uur. Dankzij het draai- en vouwmechanisme is de koptelefoon gemakkelijk op te bergen. Het zachte traagschuim van de oorkussens voelt luxe en zorgt voor optimaal comfort. Door de lichaamswarmte worden ze zacht en passen ze zich na korte tijd dragen perfect aan de drager aan. De oorkussens vervangbaar. De transportcase is stevig maar vinden wij eigenlijk iets te groot wanneer je compact wilt reizen.
Wij hebben al vermeld dat de joystick bediening werkelijk voortreffelijk is. Een extra knop sckaelt tussen de ANC modi en eventueel transparantie modus. De grote oorschelpen zijn voorzien van een aanraakgevoelige buitenkant waarmee instructies kunnen worden herkend door met de vingertoppen te tikken. Met twee of drie tikjes op de oorschelpen kunnen diverse functies worden geactiveerd voor het bedienen van geluidsweergave en telefonie. Voor ons was dat niet nodig geweest. Wie weet had dat weer een paar tientjes gescheeld.
Het geluid van deze hoofdtelefoon is bijzonder goed. Hij kan zich makkelijk meten met de geluidskwaliteit van hoofdtelefoons in deze prijsklasse. Voor wie in de draadloze techniek is geïnteresseerd: De Real Blue Pro ondersteunt Bluetooth 5.1 met aptX™ Adaptive en AAC, waardoor je muziek in HD-kwaliteit kunt streamen via onder andere Spotify, Amazon Music, YouTube en Apple Music. Wie wil kan ook een gewoon kabeltje aansluiten.

Een optimale geluidsonderdrukking

De actieve digitale onderdrukking van omgevingsgeluid (ANC) zorgt voor een goed filter met drie intensiteitsniveaus. Op het hoogste niveau blokkeert deze functie het omgevingsgeluid vrijwel volledig. Fijn voor op kantoor, in het vliegtuig of trein. Voor gebruikers die toch graag geluiden in hun omgeving willen horen, is er de transparantiemodus. In plaats van omgevingsgeluiden te onderdrukken versterkt deze modus juist die geluiden, waardoor je prima iedereen om je heen kan verstaan. Dat kan dankzij de ingebouwde microfoons. Die microfoons zijn ook handig bij het bellen. De spraak van het bellen en tegelijkertijd het onderdrukken van omgevingsgeluiden, werkt werkelijk super. De paar test gesprekken waren zonder uitzondering een compliment waard aan Teufel. In een woonkamer waar gepraat werd, hoorde de ontvanger van de oproep nauwelijks dat ik in een rumoerige kamer zat. Super fijn om te weten dat dit zo werkt. Waarmee is het ook een goede hoofdtelefoon voor kantoor.

Conclusie

De Real Blue Pro is zonder twijfel de beste hoofdtelefoon die Teufel ooit gemaakt heeft. Inafwerkung, functies maar zeker ook in geluidskwaliteit is dit een top product. Het prijskaartje is het waard maar zal voor de typische Teufel fans behoorlijk hoog zijn. Omdat alles beter kan hebben we als wensen een fysieke aan/uit schakelaar, geen touch bediening en een extra hoesje voor bescherming. Voor nu is dit onbetwist een extreem goede hoofdtelefoon voor audiofielen en iedereen die muziek aangepast aan de eigen smaak wil horen.

De Teufel Real Blue Pro is online te koop en kost 349,99 Euro.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Teufel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.