Logo GadgetGear.nl
Skil 3163CA
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Skil 20v Ventilator 3163CA

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Skil 3163CA met 5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker compact
  • Handige buisklem
  • Stevig ontwerp
  • Twee snelheden
  • Zowel 12v als 20v als USB-C powered

THE BAD

Hoewel deze compacte ventilator formeel uit de 20v gereedschapslijn van Skil komt, is hier iets bijzonders aan de hand. Deze ventilator kan namelijk ook met de 12v batterijen van Skil werken en op een universele USB-C lader. Dat is behoorlijk flexibel.

Er zijn talloze manieren waarop je een compacte ventilator als deze kunt inzetten tijdens het klussen of gewoon tijdens een hete zomer. Denk bijvoorbeeld aan het wegblazen van dampen tijdens het solderen, het sneller laten drogen van bijvoorbeeld een laklaagje of frisse lucht toevoeren wanneer je in een krappe ruimte aan het klussen bent.

Unboxing

In de verpakking van de Skil 20v Ventilator 3163CA zit de ventilator en de handleiding. Een batterij en lader zitten er niet bij. Die heb je waarschijnlijk al. Daardoor schuift dit doosje zo goedkoop over de toonbank.

Skil 3163CA Unboxing

Ontwerp

Het ontwerp van de Skil 20v Ventilator 3163CA is briljant. Je kunt hem zowel als een tafelventilator inzetten als een hangende. Met de buisklem die erop zit, kun je hem klemmen op ieder oppervlak met een breedte tussen de 15mm en 40mm.

Skil 3163CA op een buis

Technisch

De ventilator kan in twee standen draaien. In de eerste stand levert hij een zeer comfortabele luchtstroom op terwijl standje twee ook op een hete dag niet comfortabel is, maar die stand kun je prima gebruiken voor het gros van de klussen waarbij een luchtstroom gewenst is. Het uithoudingsvermogen hangt natuurlijk van de batterij en de snelheid waarop hij draait af. Het ventilatorblad heeft een doorsnede van 10cm. Tenslotte heeft Skil gekozen voor een brushless motor in deze ventilator. Dit levert een substantieel langere gebruiksduur op dan klassieke elektromotoren.

Skil 3163CA Powerknop

Conclusie Skil 20v Ventilator 3163CA

Hij is compact, redelijk stil en kan toch een stevige luchtstroom leveren. Wat vooral handig is, is de buisklem die Skil op deze ventilator heeft gezet. Dit geeft je tijdens het klussen veel meer flexibiliteit dan veel van de alternatieven die we in de markt zien. Een ontzettend handige tool om bij de hand te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.