Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Maurerlob Magneetwaterpas 25CM

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Maurerlob Magneetwaterpas 25CM met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Magnetisch
  • Zeer compact
  • Lekker zwaar
  • (on)handig heuptasje

THE BAD

  • Geen magneetstrip, maar 2 magneten
  • Ruw oppervlak aan de onderkant

Innovatieve tools kunnen ook heel analoog zijn, zo bewijst deze Maurerlob Magneetwaterpas 25CM. Wie Maurerlob is? Dat weten we ook niet precies. Het lijkt een huismerk van Hornbach te zijn (waar ik deze kocht), al komen we her en der op internet wel een webshop tegen met iets van het merk.

Unboxing

De Maurerlob Magneetwaterpas 25CM wordt verkocht in een tasje dat je aan riem kan. Niet heel complex met een mooi knoopje, maar een lus waar jouw toolbelt doorheen gaat. Gemakkelijk afdoen is dus niet mogelijk. Het tasje is wel mooi in lijn met het ontwerp van deze waterpas.

Design

De Maurerlob Magneetwaterpas 25CM is namelijk een zogenaamde torpedowaterpas, waarop een sticker laat weten dat deze ook echt exclusief voor Hornbach wordt geproduceerd. Hoewel aan beide kanten ruimte is gelaten voor een sticker, is deze maar aan één kant geplakt.

Het nadeel van een torpedowaterpas is dat deze maar aan één zijde te gebruiken is. Daar staat tegenover dat deze wel een stuk compacter is dan een reguliere, rechthoekige waterpas.

Wat echt superhandig is, is dat de onderkant is voorzien van magneten. Op oppervlakken van ijzer, kobalt, chroom en nikkel blijft deze jongen dus gewoon vastgekleefd zitten. Wel jammer is dat de onderkant niet glad is, maar een geribbeld oppervlak heeft. Daardoor moet je wat voorzichtiger zijn om krassen te voorkomen. Zet hem dus niet op jouw auto, wat in onderstaande foto ook echt een compleet zinloze actie is, maar wel de magneetfunctie goed laat zien 😉

Opvallend aan de magneten is dat de constructie iets afwijkt van wat op de webshop van Hornbach staat. Daar claimt de webshop dat deze van een magneetstrip is voorzien. Dit zou betekenen dat hij over het gehele oppervlak magnetisch zou moeten zijn, wat een enorm voordeel brengt ten opzichte van de werkelijkheid, namelijk twee losse magneten. Hij heeft dus een wat groter ‘grip’ oppervlak nodig.

Zoals je mag verwachten, bevat deze compacte waterpas een libelle voor horizontaal en een libelle voor verticaal gebruik. Het ontwerp bevat ook nog een markeergat. Tenminste, zo wordt het gaatje in het metaal genoemd. Hoe je deze moet gebruiken is ons onduidelijk.

Geen magneetstrip, maar twee losse magneten houden de waterpas vast

Conclusie Maurerlob Magneetwaterpas 25CM

Het riemtasje van de Maurerlob Magneetwaterpas 25CM had echt wel wat handiger gemogen. Verder ben ik eigenlijk best happy met deze waterpas. De magneetfunctie is iets dat ik mistte in mijn grotere waterpassen en komt zo nu en dan echt goed van pas. Jammer is het geribbelde oppervlak aan de onderkant. Het zal vast wel wat meer grip geven, maar bij delicaat afgewerkte oppervlakken vinden we dit niet de handigste keuze. We betaalden €24,75 voor de waterpas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.