Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nederlandse illegale streamingdienst had 1,3 miljoen betalende leden

Onlangs werd een online streamingdienst offline gehaald die films en series van diensten als Videoland en Netflix aanbood voor een tarief van €10 per maand. Op basis van 1,3 miljoen betalende leden wist de dienst iedere maand €13 miljoen euro omzet op te halen. Na kosten voor katvangers en anderen in de keten, hield hij daar een half miljoen omzet per maand aan over met een winst van €200.000 per maand.

De dienst werd gedraaid door een 30-jarige inwoner uit Almere. Hij werkte onder verschillende merknamen, waaronder My TV Plus en 4K OTT. Hij werd betrapt door de FIOD, welke de dienst offline haalde. Niet alleen in Almere, maar ook in Hengelo en het datacentrum in Den Helder werden computers in beslag genomen.

Eén reactie

  1. Je mag het niet zeggen, maar toch wel respect voor dat hij dit heeft weten te organiseren. Alleen snap ik niet waarom hij alles doodleuk ‘thuis’ deed. Je snapt toch wel dat dit illegaal is, en dat je vroeg of laat gesnapt wordt?

    Ook vraag ik me af of dit op een iets andere manier ook legaal te doen is. Dat zou wel ideaal zijn. Ik bedoel, 1,3 miljoen klanten op illegale basis dan moet wel een korting te regelen zijn toch, voor een veel grotere, legale dienst waar mensen meer voor betalen, maar wel alle content hebben van de verschillende diensten (die ze zelf kunnen aanvinken bijv.)?

    Dit heeft een tijdje bestaan in de VS een jaar of 15 terug. Ik heb dat toen met VPN een tijd gehad. Had je alle grote zenders van de UK en VS die je dan los kon aanvinken. Ik kreeg ook klantmails van die zenders, dus het was wel legaal (voor Amerikanen). Toen dat ophield kreeg ik het aanbod om het abonnement los door te zetten van HBO. Heb dat toen gedaan. Al stopten ze mijn abonnement toen ze zagen dat ik niet in de VS zat (slechte VPN-dienst). Kreeg wel mijn geld terug overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.