Logo GadgetGear.nl
Huawei Pasen
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Huawei’s Celia assistent gaat draaien op eigen AI

Enige tijd terug introduceerde Huawei haar Celia slimme assistent voor HarmonyOS apparaten. Daarmee gaat Huawei redelijk gelijk op met Google Assistent en Bing die beiden ook over de kracht van generatieve AI beschikken of op korte termijn gaan beschikken, terwijl Siri en Alexa nog stappen moeten zetten op dit gebied.

Celia met AI zal naar verwachting onderdeel uitmaken van HarmonyOS 4, dat Huawei later deze maand zal presenteren op haar ontwikkelaars event. Waarschijnlijk maakt Celia gebruik van Pangu 3.0, een eigen LLM AI dat Huawei eerder dit jaar presenteerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.