Logo GadgetGear.nl
Cherry MX2A Detail
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom: Cherry vervangt per direct haar mechanische toetsen

Sinds 2013 is het patent van Cherry op haar mechanische toetsen verlopen en maakt zo ongeveer iedere Chinees ze na. Om dit lastiger te maken, introduceert Cherry deze Gamescom haar MX2A switches die zonder twijfel weer debuteren op haar eigen Xtrfy toetsenborden.

Hoewel de Cherry switches al jaren synoniem staan voor high-end gaming, was het de laatste jaren wat lastig voor Cherry om zich te onderscheiden. Nu heel de wereld dezelfde keys kan produceren, komt het merk dan ook met een veel lastiger te produceren opvolger.

De MX2A series switches bevat een nieuwe constructie met zes extra ribben die toetsen nog meer stabiliteit moeten geven, terwijl het ploppende geluid van de knoppen minder wordt en volgends de fabrikant zelfs compleet weg zou zijn. Een meer tonvormige veer werkt ook mee aan de stabiliteit, maar voorkomt ook schraapgeluiden tijdens het indrukken. Daarnaast smeert Cherry de switches nu tijdens het productieproces met een high-end olie. Hiermee wordt dat proces bij de keyboardmaker weggehaald en is de kans op foutjes in de smering veel kleiner.

De nieuwe switches zijn al in massaproductie en kosten wat de oude generatie ook kostte. Cherry verwacht dat de nieuwe MX2A knoppen al heel snel in de eerste keyboards opduiken. Ook van andere merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.