Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Threads minder succesvol dan verwacht

De journalisten van Reuters luisterden mee tijdens een briefing van META CEO Mark Zuckerberg en ontdekten dat Twitter concurrent Thread minder succesvol is dan verwacht.

Terwijl Elon Musk zijn Twitter aan het ombouwen is naar X, knaagt Facebook aan de fundering van het voormalig blauwe vogeltje. Threads werd enkele weken geleden als concurrent gelanceerd om Twitter-lovers aan het META platform te verbinden. Bij succes zou het bedrijf zich nog dieper vastbijten in hoe we onze levens online leven. Belangrijk omdat META steeds minder data uit pixels op websites krijgt en ook de reden dat META een prominente speler in VR en AI probeert te worden.

Tijdens de briefing, liet Mark Zuckerberg weten dat minder dan de helft van de Threads gebruikers daadwerkelijk op het jonge platform blijft hangen. De introductie van een desktopversie en extra functies moeten gebruikers terughalen naar het platform.

Ondertussen blijft Threads de Europese gebruiker actief weren. Zelfs wanneer je een VPN gebruikt. Threads verzamelt namelijk echt al je data, inclusief politieke voorkeuren, medische gegevens etc. Daar komt het netwerk in de EU niet mee weg, maar de VS lijkt er geen problemen mee te nemen. Het platform wist op basis van de regio’s waar het actief is na vijf dagen al de mijlpaal van 100 miljoen gebruikers aan te tikken, maar daar blijft dus amper de helft van hangen.

Eén reactie

  1. Minder dan de helft, maar daar dus wel bij in de buurt? Dat is veel meer dan ik verwacht had. En geeft ook aan hoe ambitieus Méta is met Threads.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.