Logo GadgetGear.nl
Teufel Rockstar Air 2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Teufel lanceert de Rockstar Air 2

Wie iets kleiners zoekt dan de enorme Teufel Rockstar speaker, kon al rekenen op het compacte Rockstar Air. Die krijgt nu opvolging met de Rockstar Air 2, wat nog steeds een flink dikke, Duitse partyspeaker lijkt te zijn.

Net als bij de partyspeakers van JBL, gaat het bij Teufel om het bouwen van speakers met een stevige punch. Wie niet alleen wil streamen, maar echt een feestje maken, kan op deze speaker ook een microfoon aansluiten, net als instrumenten en muziekapparatuur. Op vol volume bevat de speaker voldoende power voor 5 uur, maar op half volume loopt dit al op naar 58 uur muziek. Vol volume staat voor 108 dB met een piekvermogen van 115dB. De batterij in deze speaker kun je zonder gereedschap vervangen, maar een 12V auto batterij eraan hangen kan ook! En hij kan op netstroom.

De bass komt van een 250mm woofer. Ga je streamen over bluetooth, dan kun je Bluetooth 5.0 gebruiken met aptX, aptX HD en AAC om zo lossless mogelijk te luisteren. Het is mogelijk om een Bleutooth stereopaar op te zetten. Wie XLR kabels op zak heeft, kan tien van deze kasten met elkaar verbinden voor een feestje.

De speaker beschikt over vier handvaten en is ipx4 waterdicht. Je kunt hem op een 35mm statief plaatsen en je kunt hem als powerbank gebruiken.

De Teufel Rockstar Air 2 gaat €699 kosten en is alleen verkrijgbaar via Teufel.

Eén reactie

  1. Na een paar ervaringen te hebben gehad met Teufel moet ik zeggen dat ik de kwaliteit eigenlijk maar matig vind. Ze kiezen voor een dynamische curve, en als dat je ding is, is het wel leuk, maar als je van een meer neutraal geluid houdt, en je tuned het spul een beetje naar wat je zou willen, dan komen ze vaak tekort. De Ultima 40-serie is wel ok, voor cinema. Voor muziek is het gewoon overbased.

    Een tijdje deden ze het goed binnen bepaalde communities die niet wisten dat er echt ook andere opties waren en dat ook mainstream merken voor deze prijzen degelijke kwaliteit kunnen leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.