Logo GadgetGear.nl
Samsung HMD Odyssey VR headset
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung stelt eigen XR headset uit

Samsung wilde aanvankelijk begin volgend jaar met een eigen Mixed Reality (XR) headset op de markt komen. Na de introductie van de Apple Vision Pro heeft Samsung volgends geruchten intern besloten de lancering van haar eigen XR headset uit te stellen tot later. Dat geeft de ontwikkelaars achter de hardware wat meer tijd.

Mixed Reality headsets is een compleet nieuwe markt die door de Apple VIsion Pro ineens op de radar staat van heel veel consumenten. Logisch dat merken als Samsung daar op mee willen innoveren. Zo was Samsung er ook vroeg bij met eigen Gear VR headsets toen Meta’s Oculus daar groot mee werd. Grappig genoeg op basis van Samsung’s eigen displaytechniek.

Samsung heeft voor de ontwikkeling van de XR headset de hulp ingeroepen van zowel Qualcomm als Google. Dat zal betekenen dat ook andere merken snel met XR headsets op basis van dezelfde technologie zullen komen. Immers zit Qualcomm vrijwel nooit in het spel om een chipset exclusief voor 1 merk te ontwerpen. Ook Google zal de intentie hebben om de technologie beschikbaar te stellen aan anderen om platformondersteuning zo breed mogelijk te maken. Wel is de kans groot dat Samsung een exclusieve voorsprong krijgt ten opzichte van concurrenten. Op de foto staat de Samsung HMD Odyssey VR headset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.