Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review Campingaz Camping Kitchen 2 Grill and Go, klein en veelzijdig koken

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Campingaz Camping Kitchen 2 grill and go met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • compact
  • koken en grillen
  • schoonmaken
  • cv gas systeem
  • draagtas

THE BAD

Wie kampeert, kent de zoektocht naar het ultieme kooktoestel. Klein, groot, volledig, bbq, grill, gas, etc. Keuzes, keuzes, keuzes. De Kitchen 2 Grill and Go moet handzaam en veelzijdigzijn,wij hebben m getest.

Twee pitten

Het Campingaz kookstel Camping Kitchen 2 Grill and Go is een compact en veelzijdig draagbaar tweepitsgastoestel. De CV-editie gebruikt CV-flesjes (CV 470+ gascartridges van Campingaz) die met een gemakkelijke bajonetsluiting inclusief gasdrukregelaar gemakkelijk aan- en los te koppelen zijn. De twee gaspitten zitten op voldoende afstand om de meeste potten en pannen erop te plaatsen. Echt grote pannen blijven natuurlijk een uitdaging als je er twee tegelijk op wilt zetten. Maar wie voor 4 personen kookt, moet er geen probleem mee hebben. De ontsteking van de gaspitten gaat gemakkelijk met de ingebouwde piëzo-ontsteker. De omhoogklappende deksel is tevens een bescherming tegen wind en spatten van wat op de bakplaat gaat.

Grillen

Het 2-pitsfornuis bevat een verwisselbaar, geëmailleerd stalen rooster en plancha. Met deze roestvrijstalen kookplaten is het gemakkelijk groenten en vlees of vis te grillen. Dankzij aangrijppunten aan de onderkant plaats je de twee platen altijd exact op de juiste plaats. Wanneer je het toestel ontsteekt, voel je direct de warmte die de platen opnemen. Het beste is om de platen vijf minuutjes op temperatuur te laten komen. Overigens regelen de knoppen het gas en daarmee de warmte erg goed. Dat is op veel kleine kooktoestellen wel eens anders. De kookplaten hebben een vermogen van 2x 2000 Watt. Na gebruik zijn de twee kookplaten zeer gemakkelijk schoon te maken. Wij hebben er heel wat vlees en vis op gegrild. Soms lijkt de plaat dan aangekoekt met vis- of vleessappen. In de praktijk krijg je ze met wat zeep en water gemakkelijk schoon. Ook op de camping.

De Camping Kitchen 2 Grill and Go wordt geleverd met een draagtas. De kookplaten kun je onder het kooktoestel omgedraaid opbergen. Dat staat nergens in de handleiding, maar wijst zichzelf. Je wilt immers alles in dezelfde tas bewaren. De gascartridge moet je los bewaren.

Conclusie

De Camping Kitchen 2 Grill and Gois een handig, klein gas kook- en grilltoestel. Het formaat en de draagtas maken hem echt mobiel. Het cartridge systeem maakt het gemakkelijk aan te sluiten en los te koppelen. De grillplaten verdelen de warmte goed en zijn gemakkelijk te reinigen.

De Camping Kitchen 2 Grill and Go kost ongeveer 159 Euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.