Logo GadgetGear.nl
Oppo Reno 10 Pro 5G
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Oppo lanceert de Reno10 5G en Reno10 Pro 5G

Oppo heeft twee nieuwe, sterke midrange smartphones in Nederland gelanceerd. Zoals we gewend zijn van de Oppo Reno series, ligt de focus sterk op iedereen de creatief is met het maken van content.

Zo zijn deze twee nieuwe smartphones uitgerust met Oppo’s Ultra-Clear Portrait Camera System op basis van een 32 megapixel Sony IMX709 RGBW beeldsensor en ondersteuning van de twee overige camera’s. De camera beschikt ook over 2x optische zoom. De hoofdcamera is een 50 megapixelcamera van Sony die volledig is gestabiliseerd. De goedkopere Reno10 5G krijgt met een 64 megapixel camera wel wat meer megapixels, maar dan zonder die stabilisatie, wat de Pro echt veel interessanter maakt. Beiden krijgen een 8 megapixel ultragroothoek en video opnemen in 4K kan op beide modellen. Voor selfies krijg je een 32 megapixel camera voorop.

Beide toestellen komen met een 6,7 inch AMOLED display van Asahi Glass (AGC DT-Star2). Een redelijk nieuwe naam voor smartphones op de Europese markt. Het is interessant om te zien dat Oppo hier een andere leverancier durft te kiezen dan het bekende Gorilla Glass. De displays hebben een maximale snelheid van 120Hz met een piekhelderheid van 950 nits.

Een groter verschil dan de camera’s, zien we in de chipsets. De Reno10 werkt met een MediaTek MT6877V Dimensity 7050 die qua specs iets hoger geklokt is dan de Qualcomm Snapdragon 778G die in de Pro zit. Maar de Qualcomm chipsets worden doorgaans beter ondersteund, waardoor je betere prestaties mag verwachten. Ook is de Adreno GPU in de Pro veel sterker, wat belangrijk is voor zowel gaming als AI. Met SUPERVOOC S in de Pro kun je bovendien met 80 Watt opladen. Van 0 naar 100% in 28 minuten. De Reno10 moet het met 67 Watt doen, wat nog steeds heel snel is.

De toestellen komen met het nieuwe ColorOS 13.1 van Oppo. Daarin kun je onder anderen met screen connect het scherm van je smartphone op jouw computer weergeven en zo apps aansturen. De camera’s van de toestellen zijn ook beschikbaar op jouw computer en ook screenshots worden zo uitwisselbaar. Super handig.

De Oppo Reno10 gaat €509 kosten terwijl de Oppo Reno 10 Pro €659 gaat kosten. Bovendien zijn er introductieaanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.