Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

EU belooft max 60 kilometer afstand tussen EV laders

De elektrificatie van het wegennet gaat hard. Wie nu nog bang is zo nu en dan met een lege batterij langs de weg te komen staan, lijkt voor de toekomst niks te vrezen te hebben. De Europese Commissie doet een harde belofte voor alle EU hoofdwegen.

Op hoofdwegen mag de afstand tussen EV laadstations voortaan niet langer zijn dan 60 kilometer. Bovendien moet ieder laadstation minimaal één 150kW snellader aanbieden. Het totale station moet 400kW kunnen bieden. Op 31 december 2025 moeten alle deelstaten van de EU aan deze wet voldoen. In een aantal van hen zal dus flink moeten worden gebouwd.

De EU stemde meteen in met een groeiplan om de groei van het aantal elektrische auto’s goed op te kunnen vangen met dit laadnetwerk. Zo moeten in 2027 alle laadstations al 600kW aan capaciteit kunnen leveren. 31 december 2027 moet ook op 50% van de kleinere wegen de afstanden tot laadinfrastructuur beperkt zijn tot 60KM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.