Logo GadgetGear.nl
Zhiyun WEEBILL 3S
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Zhiyun introduceert twee nieuwe gimbals

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Zhiyun met 5 sterren.

THE GOOD

THE BAD

Zhiyun heeft er twee nieuwe gimbals bij. De Zhiyun WEEBILL 3S en CRANE-M 3S die Zhiyun onlangs introduceerde zijn twee ultracompacte gimbals. Zhiyun verwacht met de introductie van deze twee modellen een nieuw tijdperk in te luiden in de filmwereld.  Beide gimbals zijn uitgerust met een aantal nieuwe functies die moeten zorgen voor nog meer draagbaarheid, gebruiksgemak, creatieve controle en prestaties.

Zhiyun WEEBILL 3S
Zhiyun WEEBILL 3S

Zhiyun WEEBILL 3S voor zorgeloos professioneel filmen

Zhiyun heeft de WEEBILL 3S ontworpen met het oog op professionele filmers zonder daarbij oog te verliezen voor aspecten als draagbaarheid en gemak. Met een gewicht van slechts 1.1 kg en een afmeting van 305mm (B) x 210mm (D) x 72,5mm (H) lijkt de WEEBILL 3S dus niet alleen heel compact maar ook nog eens heel licht te worden.

De krachtige prestaties en compatibiliteit met de meeste mirrorless en DSLR camera’s, en recente objectieven maken dit op het eerste oog een interessante keus voor menig videograaf die opzoek is naar draagbaarheid, creatieve controle en prestaties. Zo zorgt de tiende generatie algoritmen voor aanpasbare tracking en vloeiende curves op basis van de meest veelvoorkomende opnamescenario’s.

Zhiyun WEEBILL 3S
Zhiyun WEEBILL 3S

Revolutionaire portretschakelaar

Doormiddel van een innovatief systeem integreert Zhiyun de lokale structuur in de portret/landschap stand. Hierdoor kunnen filmers eenvoudig schakelen tussen beide standen doormiddel van de quick-release module. Dit bespaart tijd en de noodzaak om de gimbal opnieuw te moeten balanceren.

Praktische functies voor langdurige opnamen

 • Verbeterde Sling Structure Grip voor ultiem comfort: Zachte handgreep met nauwkeurige afstelling van de polshoek voor nauwkeurige aanpassing aan de gimbalbediening en de bewegingsgewoonten van de camera.
 • Bediening met één of twee handen of gripmodus met twee handen. Links en rechts kantelinstellingen voor opnamen onder een lage hoek en in de sling-modus.
 • Langere levensduur van de batterij: tot 11,5 uur ononderbroken werking in statische omgevingen. Twee uur PD-snelladen voor een volledige acculading.
 • 1.000 Lux vullicht: lumenversterkertechnologie zorgt voor een krachtig 1000 Lux invullicht
 • Instelbare kleurtemperatuur: 2.600k-5.500K CRI90+ voor verbeterde licht- en schaduwtextuur.
 • Kabelloze bediening van de camera: Bluetooth sluiterbediening op de WEEBILL 3S met mainstream cameramodellen.
 • Handig scherm: 0,96-inch scherm voor eenvoudige aanpassingen onderweg met snelkoppelingen voor motion lapse, V-modus en meer.
 • Bedieningswiel voor het eenvoudig aanpassen van parameters, scherpstelmotor en gimbalassen.
Zhiyun WEEBILL 3S
Zhiyun WEEBILL 3S

De Zhiyun WEEBILL 3S is compatibel met alle Zhiyun TRANSMOUNT accessoires en de ZY Play App, waaronder: TransMount Follow Focus/Zoom Units; TransMount Image Transmission Systeem; TransMount Transmitter/Receiver; MasterEye Visual Controller VC100 en de functies van de ZY Play App.

Zhiyun CRANE-M 3S. Handzaam en uitgebreidere compatibiliteit

De Zhiyun CRANE-M 3S is de opvolger van de populaire 2022 Red Dot Product Award-winnende CRANE-M3 en is de perfecte vlogging, reis, live-streaming en interview metgezel. Met een gewicht van 705 gram heeft deze compacte, draagbare gimbal een hogere belastbaarheid dan zijn voorganger. Hij kan gebruikt worden met populaire full-frame mirrorless camera- en objectiefcombinaties, maar ook met mobiele telefoons, DLSR camera’s en actiecamera’s.

Zhiyun CRANE M 3S
Zhiyun CRANE M 3S

Eenmaal in balans, kun je blijven filmen. Gebruikers kunnen moeiteloos beelden vastleggen dankzij de Bluetooth Sluiterfunctie, die met één druk op de knop draadloze bediening van zoom en opname mogelijk maakt. Dus geen ingewikkelde en lastige kabelverbindingen meer. Bovendien kan er nu, door de aangepaste twee-in-één quick-release (met platen voor ieder cameramodel), de batterijen van populaire camera’s vervangen worden, zonder de camera te demonteren of de gimbal opnieuw in elkaar te zetten. En als de Zhiyun CRANE-M 3S eenmaal uitgebalanceerd is, dan hoeft dat daarna nooit meer gedaan te worden! De snelle installatie wordt verder nog gecombineerd met Power Delivery (PD) snelladen, waardoor het volledige opladen slechts twee uur duurt en de accu daarna tot wel 7,5 uur mee gaat.

Zhiyun CRANE M 3S
Zhiyun CRANE M 3S

Ultieme controle met ingebouwd invullicht en touchscreen Dag of nacht, de Zhiyun’s CRANE-M 3S heeft een kleine, maar krachtige, ingebouwd tweekleurige invullicht dat niet groter is dan een vingernagel. Aangedreven door Zhiyun’s Lumen Amplifier technologie, biedt deze mini modulaire lamp traploze temperatuur aanpassing en geeft tot 1.000 lux helderheid met een kleurtemperatuur bereik van 2.700K-5.500K. Zodra de opnamen gemaakt is, beschikt het intuïtieve 1,22″ touchscreen op de gimbal bovendien over een geheel nieuwe interactieve gebruikersinterface waarmee gemakkelijk de belangrijkste instellingen aan te passen en/of af te regelen zijn.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Zhiyun CRANE-M 3S en Zhiyun WEEBILL 3S zullen verkrijgbaar zijn bij de Zhiyun dealers in de Benelux. De adviesprijzen inclusief btw van de verschillende sets zijn als volgt:

 • Zhiyun WEEBILL 3S € 339,-
 • Zhiyun WEEBILL 3S Combo € 469,-
 • Zhiyun CRANE-M 3S € 319,-
 • Zhiyun CRANE-M 3S Combo € 379,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.