OnePlus Buds Nord 2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: OnePlus Nord Buds 2 basics met geweldig geluid

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de OnePlus Buds Nord 2 met 5 sterren.

THE GOOD

  • Goedkoop
  • Toch een goed geluid
  • Prima spraakkwaliteit

THE BAD

  • -

Vorig jaar presenteerde OnePlus met de OnePlus Nord Buds 2 een headset met goed geluid, maar vrijwel zonder luxe en een wat bulky design. Ze moeten immers afstand houden tot de premium OnePlus Buds Pro 2. Nu zien we een tweede generatie waarbij de oordopjes toch heel iets dichter naar elkaar groeien.

Unboxing

In de verpakking zit een USB-A naar USB-C kabel om de headset op te laden. Ook krijg je drie setjes eartips om de set meer op maat te maken van jouw gehoorgang en natuurlijk wat documentatie en stickers. Net wat we verachten.

OnePlus Buds Nord 2 Unboxing

De Oortjes

Het ontwerp van de oortjes is nauwelijks veranderd ten opzichte van de vorige generatie. Fijn is dat ze IP55 waterbestending zijn. Dus sporten kan gewoon, zwemsporten natuurlijk niet. Hoewel niet heel sterk gespecificeerd, maakt OnePlus in het ontwerp gebruik van gerecyclede materialen. De oordopjes wegen nog 4,7 gram en voelen daarmee lekker ligt aan.

Charging case

Met haar charging case heeft OnePlus echt enorme vooruitgang geboekt. Deze is net wat kleiner dan van de vorige generatie en door de afgeronde hoeken is het ook veel fijner om deze in je broekzak te steken. Dit soort kleine veranderingen maken echt al een enorm verschil.

Waar de buds zelf een uithoudingsvermogen hebben van zo’n 7 uur zonder ANC, brengt het doosje voor nog eens zo’n 36 uur aan batterijcapaciteit mee. Je kunt de oordopjes vier keer opladen in het doosje, voor die zelf moet opladen. En met tien minuten laden zijn de oortjes vol genoeg voor zo’n 5 uur luisteren zonder de ANC.

Het geluid

OnePlus gaat voor de grootste drivers in de markt. 12,4mm meten ze en dat is gigantisch. Dat maakt het ook gemakkelijker om een mooi geluid te produceren door de overcapaciteit die de driver heeft. Titanium drivers zijn hot bij premium speakerbouwers, dus noemt OnePlus deze drivers ‘getitaniseerd’. Er zit een titanium coating op waardoor je wel een beetje de eigenschappen van titanium krijgt, zonder de bijbehorende kosten. OnePlus gebruikt ook andere premium materialen zoals N52 magneten en een HTW draadspoel.

Qua software stuurt OnePlus het geluid in deze oordopjes graag bij en dat kan ook. Daar hebben de drivers echt genoeg ruimte voor. Nieuw is wat OnePlus haar BassWave noemt. Een algo dat de bass warm moet maken zonder te oversturen. Luister ik naar het geluid over de oude Buds Nord en deze, is het geluid inderdaad wat warmer. Mooier wellicht. Net is een nuance waarvoor ik niet perse zou upgraden, maar wel deze over de vorige generatie zou verkiezen. Via de app kun je het geluid verder naar eigen smaak aanpassen. Heirvoor heb je de HeyMelody app nodig.

In mijn geval gebruik ik de OnePlus 11 om de oordopjes te testen. Het voordeel van het gebruik van een OnePlus telefoon is dat de instellingen beter geïntegreerd zijn, maar daar stopt het niet. Je krijgt ook toegang tot Dolby Atmos. Voor OnePlus toestellen ouder dan de 7 krijg je toegang tot de Dirac Audio Tuner om geluid zo goed mogelijk tussen smartphone en oordopjes te streamen.

Deze headset komt met actieve ruisonderdrukking (ANC). Deze drukt tot 25dB weg en dat is echt ruim genoeg om lekker rustig te werken op kantoor en zelfs in de sportschool van je eigen beats te kunnen genieten.

Gesprekskwaliteit

Zoals aangegeven moet OnePlus een afstand behouden tot de Buds Pro 2 en dat merken we op geluidskwaliteit. Zijn mijn contacten echt heel blij met de pro, krijg ik hier de reactie dat de gesprekken gewoon goed zijn. Om jouw stem en achtergrondgeluid te scheiden bevat ieder oortje namelijk twee microfoons. Echt prima voor deze kostprijs. Ook kun je prima twee apparaten tegelijk verbonden houden. Zo kun je gemakkelijk bellen en muziek luisteren vanaf je laptop.

Conclusie OnePlus Nord Buds 2

Opnieuw maakt OnePlus succesvol de afweging tussen prijs en kwaliteit, waarbij de basis, namelijk goede muziek en gesprekken, niet in het geding is gekomen. Op die fronten presteren de oordopjes echt prima. Verder krijg je weinig luxe, maar daarvoor jou je veel geld in de zak.

OnePlus Nord Buds 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.