Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Coleman Meadowood 6L Blackout Tunneltent

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de Coleman Meadowood 6l met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Snel op te zetten
  • Blackout bedrooms
  • Veel ruimte
  • Prijs
  • Nog uit te breiden voor nog meer ruimte

THE BAD

  • De tent is niet ademend, dus goed ventileren

Coleman is een Amerikaans bedrijf dat al sinds 1900 producten maakt voor buitenactiviteiten. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve en duurzame outdoor-uitrusting, waaronder tenten, slaapzakken, lantaarns en nog veel meer. In deze review gaan we het hebben over het Paradepaardje van de Coleman tenten, de Coleman Meadowood 6l.

De Coleman Meadowood 6l is een ruime en comfortabele familietent die perfect is voor kampeeravonturen. Hij biedt plaats aan zes personen en heeft voldoende ruimte voor bagage, uitrusting en andere benodigdheden. Hij beschikt over een aantal slimme features die we stap voor stap doornemen. Let’s go gadgetgear campinglife!!

Uitpakken

Laten we beginnen met het uitpakken van de Coleman Meadowood 6l tent. De tent wordt geleverd in een stevige draagtas met twee handvatten, wat handig is als je hem naar de camping moet dragen. Bij het openen van de tas vind je de tentstokken, haringen, scheerlijnen en de tent uiteraard, met vast grondzeil. De tas heeft een gewicht van nét geen 26 kilo, dus voor een 6 persoons tent is dat erg licht.

Opzetten

Het opzetten van de Coleman Meadowood 6l tent kost ongeveer 20 minuten. Het eerste wat je moet doen is het grondzeil uitspreiden op de plek waar je de tent wilt opzetten. Vervolgens zet je alle tentstokken (5) in elkaar en begin je door middel van de achterste stok die rood gekenmerkt is in de tentsleuven door te voeren. Deze is ook rood gekenmerkt en dit is dan ook de enige stok die qua afmeting afwijkt van de overige 4 stokken. Vervolgens werk je je weg naar voren met iedere stok. Zie linkje van Coleman 🙂

Coleman® Meadowood 6L Tent Pitching – YouTube

Ik heb de tent alleen opgezet, zonder hulp. Best een uitdaging om een tent die je niet kent alleen op te zetten, maar wel een hele goede manier om heel snel er achter te komen hoe de tent de volgende keer binnen no time zal staan. Ik had de fout gemaakt om het grondzeil te strak vast te pinnen voordat ik de stokken er door heen zou doen. Dit resulteerde dus, dat op het moment dat de stokken aan beide kanten op spanning werden gezet, er geen ruimte voor te tent zelf was om omhoog te kunnen komen. Ik denk dat mijn kampeer genoten een waar schouwspel hebben mogen aanschouwen :), maar snel genoeg kwam ik erachter wat de tent er van weerhield om omhoog te kunnen komen en voila! Daar stond ineens een kast van een tent!

Al met al was het voor de eerste keer even spannend, maar de 2e keer is de tent echt binnen 20 minuten opgezet. En het fijne is dat de slaapcabines er gewoon al in zitten, dat kan nog wel eens verwarrend zijn qua ophanging weet ik uit eigen ervaring. Maar dat is dus bij de Meadowood 6l niet het geval. Ik laat ze ook gewoon er lekker in zitten bij het inpakken. Makkelijk dus!

Wat ik ook makkelijk vind is dat de tent een vast grondzeil heeft, geen gedoe met ritsen e.d. Super waterdicht dus bij hoge neerslag dus en het scheelt bij het opzetten toch weer een extra handeling!

Eerste Indruk

De eerste indruk van de Coleman Meadowood 6l tent is positief. De tent heeft een mooie blauw/grijze kleur en ziet er stevig en duurzaam uit. Het buitendoek voelt waterafstotend aan en heeft getapete naden om te voorkomen dat er water doorheen sijpelt tijdens regenachtige dagen.

De binnentent is ruim genoeg voor zes personen en heeft voldoende ventilatiepunten om te voorkomen dat het binnenin te warm wordt. Er zijn ook handige opbergvakken voorzien waarin je kleine spullen kunt opbergen zoals telefoons, portefeuilles, sleutels of zaklampen.

Specificaties

Zones: Woonruimte, slaapruimte, entree
Aantal slaapcabines: 3
Breedte slaapcabines :2 x 260 cm, 1 x 130 cm
Grootte slaapcabines :25.8 m²
Opslagruimte :Ja
Ingang Type: Barrièrevrije toegang
Deur Type: Roll-up deur
Blackout Bedroom Technologie: Ja
XXL slaapkamer: Ja
Leefoppervlak (m²): 11.1 m²
Hoofdruimte: 200 cm
Activity Type: Kamperen in het weekend, Kamperen op vakantie
Stok Type: Glasfiber
Naden: Vastgebonden
Materiaal grondzeil: PE, gelast, volledig geïntegreerd
Volledig geïntegreerd grondzeil: Ja
Buitenstof: Polyester, PU gecoat, brandvertragend
Standplaatsgrootte (m2): 19.3 m²
Waterkolom (mm): 4000 mm
Vensters (aantal): 7
UV Guard: Ja
Waterafstotend: Ja
Brandvertragend: Ja
Capaciteit: 6-persoons

Gebruikerservaring

De Coleman Meadowood 6l-tent is zeer geliefd bij kampeerders vanwege zijn ruimte en duurzaamheid. En dat begrijp ik helemaal. Gij is dus gemakkelijk op te zetten en bied enorm veel ruimte. De kleur is smaak gevoelig, maar dat altijd zo met kleur. Coleman heeft ervoor gekozen om de Meadowood best op te laten vallen door de kleurencombinatie. Vrouw lief vond in eerste instantie de kleur niet mooi, maar gaandeweg de week begon ze ook te waarderen! De tent springt in het oog wanneer je het kampeerveld oploopt. Hij valt dus op, maar is zeker niet storend aanwezig. Goed gedaan dus Coleman!

Verder is er veel aandacht besteed aan ventilatie. Erg fijn, want in de zon wordt de Meadowood snel warm. Wat de tent echt als mega feature heeft is natuurlijk de BLACKOUT bedrooms. Wauw!! Wat een verschil met tenten die dit niet hebben. Met 2 kids (7 en 4) die niet de beste slapers zijn, zagen wij vanaf de eerste nacht verschil met andere tenten. Ook zelf heb ik de donkere slaapcabines als zeer positief ervaren. Je slaapt er gewoon beter en langer in, en dat heeft natuurlijk óók weer zijn positieve invloed op het verdere verloop van de dag. Echt super!

Conclusie

De Coleman Meadowood 6l-tent is een uitstekende keuze voor kampeerders die op zoek zijn naar een ruime en duurzame tent voor hun volgende kampeeravontuur. Hij biedt plaats aan zes personen en heeft voldoende ruimte voor bagage, uitrusting en andere benodigdheden.

Het opzetten van de tent is gemakkelijk en het waterafstotende buitendoek zorgt ervoor dat je droog blijft tijdens regenachtige dagen. De ventilatiepunten houden de temperatuur binnenin aangenaam, zelfs op warme dagen. Al met al is de Coleman Meadowood 6l-tent een geweldige investering voor elke kampeerder die op zoek is naar comfort, kwaliteit en duurzaamheid in hun tent

Coleman Meadowood 6L Tunneltent - Familie Tent - 6-Persoons - Verduisterend kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.