Logo GadgetGear.nl
Hyundai Ioniq 5 N
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Performance Ioniq 5 N getest op de Nürnburgring

13 juli komt moederbedrijf Hyundai met een performance uitvoering van de al bekende Ioniq 5. Het merk zal dan op het Goodwood Festival of Speed haar Ionic 5 N presenteren.

Voor het zover is, werd de Koreaanse e-bolide eerst op de proef gesteld in Duitsland, waar de bolide in camouflage het wegdek mocht verkennen. In totaal moest de wagen 10.000 kilometers op de baan afleggen als onderdeel van de duurzaamheidstest.

Wat de Ioniq 5 N anders maakt dan de dan het standaardmodel is dat de basis, het Electrified-Global Modular Platform van de Ioniq 5 & 6, is voorzien van sportieve upgrades door het Hyundai N team. De 5 N wordt dan ook gepositioneerd richting autorijders die een net wat meer sportieve ervaring zoeken. Zo is er bijvoorbeeld hard gewerkt aan een verbeterde koeling om de prestaties zo ook op langere termijn te kunnen garanderen. Ook komt de wagen met hydraulische remmen bovenop het regeneratieve systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.