Logo GadgetGear.nl
Meta Quest 2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Meta Quest 2 en Pro worden sneller, 2 goedkoper

Meta kondigde afgelopen week de Meta Quest 3 aan voor release komende herfst. Daar lees je morgen meer over in een uitgebreidere post. Er was namelijk ook goed nieuws voor iedereen die een start wilt maken in VR. De Quest 2 wordt een stukje goedkoper en zowel de 2 als de Pro worden sneller.

Nieuwe firmware

Voor zowel de Meta Quest 2 als de Meta Quest Pro komt Meta op korte termijn met een grote firmware update. Die zal er voor zorgen dat de processor in de VR headsets 26% sneller zal lopen. Ook de GPU, belangrijk voor games, krijgt een boost van 19%. Wanneer deze software update zal landen, is nog onbekend.

Het goede nieuws stopt niet met snellere hardware. Nvidia heeft ook de software voorzien van Meta Dynamic Resolution Scaling. De software in de headset zal in staat zijn om slim een hogere resolutie te leveren aan de gebruiker zonder op de framerate in te leveren.

Prijsverlaging Meta Quest 2

Voor de tweede keer zal de adviesprijs voor de Meta Quest 2 omlaag gaan. Voor de grootste variant met 256GB opslag ga je nu nog $350 betalen terwijl de goedkopere 128GB variant zakt naar $300. Dit maakt ruimte voor Meta om de Meta Quest 3 in de herfst te introduceren voor $499. Ondersteuning voor de eerste Meta Quest, toen nog Oculus Quest, is inmiddels sterk aan het afbouwen. Dat was de eerste standalone VR bril die werd gelanceerd in mei van 2019 en is nu dier jaar oud. Productie van die VR bril stopte al in 2020. Sinds de Meta Quest 2 via USB-C verbonden kan worden aan PC’s, is het ook voorbij voor de VR brillen die alleen met PC gebruikt konden worden. Met de Quest 3 zal Meta de brug tussen VR en AR slaan. Dat zal het prijsverschil tussen de 2 en de 3 meer dan waard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.