Logo GadgetGear.nl
HMD Nokia Shadow
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

HMD introduceert tweede repareerbare Nokia

In de flagships gaat Nokia al lang niet meer zo heel hard, maar op haar mainstream smartphones weet Nokia nog altijd flink te innoveren. Zo brengt fabrikant HMD de tweede gemakkelijk te repareren Nokia smartphone op de markt.

HMD gaat het toestel de Nokia Shadow noemen. Gebruikers van de Nokia Shadow zijn in staat om zowel het scherm als de batterij en de USB aansluiting te vervangen wanneer deze versleten zijn. Voor het bestellen van onderdelen is er een samenwerking tussen HMD en iFixit. Met een kostenplaatje van nog geen vijf tientjes voor een nieuw 6,6 inch display, gaat HMD duidelijk ook voor betaalbare reparaties op het toestel.

De Nokia Shadow is een toestel met een 6,6 inch LCD display op een HD Ready (720P+) resolutie en draait op de Qualcomm Snapdragon 480+ chipset met, afhankelijk van de uitvoering, 4GB of 6GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Wil je meer opslag, kun je een microSD kaartje plaatsen. Achterop zit een 50 megapixel main camera en een 2 megapixel macrocamera. Voorop krijg je een 8 megapixel selfiecamera. De batterij meet 5.000mAh. Er komt een prijskaartje van €249 aan te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.