Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Blue stopt te bestaan onder Logitech

Logitech neemt afscheid van een van de meest iconische merken voor PC microfoons. Hoewel het Blue logo nog wel op producten blijft staan, is de website al uitgefaseerd. De software zit al in de Logitech G software. Het zit erop.

Logitech kocht Blue in 2018 om zo in één klap een leidende positie in de verkoop van microfoons richting gamers te verwerpen. De Blue Yeti en Blue Snowball waren al jaren te zien op de bureaus van YouTubers en ook hier op de redactie. Het merk timmerde al sinds 1995 aan de weg om deze status op te bouwen.

Nu, vijf jaar na de overname, is Logitech bezig met een grote schoonmaak en veegt het assortiment van Blue samen met Logitech G. Net als Logitech for Creators. Astra was al onder het Logitech G merk gezet, maar daar staat nog wel steeds het Astra label op een deel van het assortiment. Het zou goed kunnen dat Blue ook nog enige tijd zichtbaar blijft.

2 reacties

  1. Jullie bedoelen Astro toch? En het slechtste zou zijn als Logitech dat onder hun eigen merk plaatst. Waar Logitech een best goede reputatie op kwaliteit heeft geldt dat voor Astro zeker niet. Ik ken verschillende mensen die dik betaald hebben voor controllers van dat merk terwijl ze snel kapot waren en op internet regent het sowieso klachten.

    Blue was een prima fabrikant, maar Logitech heeft vrij weinig gedaan ermee. De Yeti hebben ze lang verkocht zonder dat er intern echt wat aan de techniek werd gedaan. Ik geloof dat het origineel geen USB-C had en dat is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.