Logo GadgetGear.nl
TEMU
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

TEMU is webshop met TikTok slimmigheidjes

De jeugd heeft het al omarmt om haar gratis cadeaus en ook volwassenen weten nu al in no-time de weg te vinden binnen de nieuwe TEMU shopping app. Het alternatief op de bekende alibabba app dat gebruik lijkt te maken van het algoritme van TikTok.

Wat TEMU verslavend maakt is dat de app vooral gebruik maakt van lange pagina’s vol producten waarin je scrollt. Waar je stilstaat, meer informatie bekijkt, bouw je meteen op aan jouw interesseprofiel. Nieuwe items die je tijdens het scrollen tegenkomt lijken meteen te worden aangepast op iedere interactie die je doet en dat gaat echt extreem snel. Waar ik in andere Chinese apps moeite heb om interessante producten te vinden, staan ze hier na de eerste vijf minuten voor mijn neus en ook deze redacteur was met de eerste sessie scrollen al snel twee uur verder en €200 armer.

Wat ook opvalt is dat er weinig dubbel aanbod in de app zit. Bij veel van dit soort webshops kom je hetzelfde product vele malen tegen met net iets afwijkende prijzen. TEMU heeft heir wel wat last van, maar het lijkt erg beperkt.

Transparantie

Wat ook opvalt is dat TEMU haar best doet transparant te zijn. Bij andere apps is dit iets waar je behoorlijk de mist in kunt gaan. Alle producten waar we naar kijken worden gratis verzonden, al zien we niet waar vandaan. Het is wel zo dat we een teller op het gratis verzenden zien aflopen. Het kan dus goed zijn dat het over een week of twee anders is.

Gratis producten

De reden dat TEMU snel groeit zit voor een belangrijk deel ook in de gratis producten die TEMU weggeeft. Dit is erg populair onder jongeren omdat je alleen al gratis producten krijgt als iemand anders de app download. Om te kijken hoe goed dit werkt, hebben we de link in dit artikel ook van een referal link voorzien. Opvallend is wel dat die maar 24 uur werken. Je moet dus binnen 24 uur mensen hebben uitgenodigd. In hoeverre het systeem echt werkt en ook echt wat oplevert, laten we je dan ook met 24 uur weten na publicatie van dit artikel. Dus doe vooral mee aan de test als je de app wilt proberen door onze link te gebruiken. We beloven de producten die we ontvangen door deze link ook te reviewen om een idee te geven van de kwaliteit van de producten die je bij TEMU zal vinden.

Update 25 mei 2023

We hebben het geprobeerd en zijn onder de indruk van hoe het gratis productensysteem werkt. Wanneer gebruikers voor goedkope producten gaan (denk aan rolletjes, tape, stiften etc) is het redelijk gemakkelijk om op basis van aanbevelingen die te scoren. Maar het moet altijd binnen 24 uur. Ga je voor echte credit zodat je zelf dingen kunt uitzoeken, kom je via het puntensysteem dat TEMU gebruikt steeds heel dicht op je prijs, maar door de 24-uur regel uiteindelijk toch niet. We moeten dan ook de conclusie trekken dat wat weggegeven wordt ook echt weinig waarde vertegenwoordigt. Maar we snappen wel heel goed dat deze marketing erg goed werkt voor de Chinezen. We hebben de links uit dit artikel weer verwijderd. Bedankt aan alle lezers die hebben meegewerkt aan deze test.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.