Logo GadgetGear.nl
Trust Viro met OnePlus Nord CE 3 Lite
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Trust Viro Fast Wireless Charger

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Trust Viro met 5 sterren.

THE GOOD

  • Nauwelijks last van de LED
  • Prima laadsnelheid voor het gros van de smartphones
  • Ligt enorm stabiel

THE BAD

Wat de meeste draadloze laders fout doen, pakt de Trust Viro Wireless Charger al meteen goed op. Geen blauwe led’s en dat is ideaal wanneer je deze draadloze lader ook in de slaapkamer zou willen gebruiken.

Unboxing

In de verpakking van de Trust Viro vinden we de draadloze lader, een USB-C kabel van een meter (net zo zwart als de Viro) en documentatie. Een USB-lader zit er uiteraard niet bij en dat vinden we een mooie, duurzame beslissing. Een USB-adapter met een output van minimaal 20 Watt is de beste match voor deze draadloze lader.

Trust Viro Unboxing

Capaciteit

Waarom een 20 Watt lader als er op de verpakking duidelijk staat dat dit een 15 Watt draadloze lader is? Eenvoudig. Draadloos laden is een enorme luxe. Het zorgt ervoor dat jouw USB of Lightning poort minder snel slijt. Je wilt niet weten hoeveel smartphones worden weggedaan omdat de USB-poort versleten is. Technisch nog prima, maar gewoon niet meer in staat om op te laden. Met een draadloze lader los je dus meteen een duurzaamheidsprobleem op, maar wel tegen een prijs.

Die prijs is energieverspilling. Draadloos laden kent namelijk best een groot energieverlies. Om te zorgen dat jouw device 15 Watt binnenkrijgt, moet de laadpad net iets meer kunnen leveren een jouw device. Een kwart verlies is redelijk standaard voor draadloze laders.

Trust Viro met OnePlus Buds Pro 2

De keuze voor 15 Watt is ook niet heel raar. Dat is namelijk het snelste waarop Apple en veel Samsung toestellen draadloos kunnen opladen. Chinese Androids zijn al veel verder en kunnen tot 50 Watt ontvangen. Ook voor die Androids is het prima om rustiger te laden. Dus voor die eigenaren is de Trust Viro ook echt een prima slaapkamerlader.

Design

Wat ik enorm waardeer aan het ontwerp van de Trust Viro is dat het een wat grotere pad is, waardoor jouw smartphone er lekker stabiel op ligt. Bovendien is het een zeer platte lader, wat er heel mooi uitziet. Er zit wel een status LED op, die knippert heel licht tijdens het laden. Maar dat valt weg onder het formaat van mijn OnePlus 11. Omdat jouw smartphone aangeeft dat hij aan het opladen is, had deze LED van ons afwezig mogen zijn.

Trust Viro Verpakking

Conclusie: Trust Viro Fast Wireless Charger

Als je geen Apple of Samsung hebt, is de naam Trust Viro Fast Wireless Charger niet helemaal terecht. Voor andere Androids is deze qI lader alles behalve fast. Zoals aangegeven, hoeft dat echter geen verkeerde keus te zijn wanneer snel laden niet essentieel is. Zoals wanneer je jouw smartphone oplaadt tijdens het slapen.

Trust Viro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.