Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review Marmitek TV Anywhere Wireless 4K , draadloze 4K hdmi

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Marmitek TV Anywhere Wireless 4K met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Plug-and-play
  • Draadloze 4K hdmi

THE BAD

  • Antennes
  • Kleine haperingen

De meeste huizen hebben inmiddels wel meer dan 1 tv. Maar wat te doen als je meer TV’s tegelijkertijd dezelfde content wilt laten afspelen. Of als je een bron op een andere tv wilt delen, maar een kabel onmogelijk is? De Marmitek TV Anywhere Wireless 4K moet dit mogelijk maken. Wij testen m als voorbereiding op een feestje met muziek en beeld.

Marmitek is al jaren een Nederlands merk dat oplossingen aanbiedt voor audio en geluid en sinds een aantal jaren ook voor op kantoor. Het bedrijf is in 2017 overgenomen door Vogel’s. Het merk van de tv en luidspreker plaatsingssystemen en ophangbeugels. Kabels netjes wegwerken en de audio beleving vergroten zit al jaren in het dna van het bedrijf. Marmitek past als gadget bedrijf in deze propositie. Het merk is nog in eigen logo en identiteit op de markt.

Probleem

Voor een feest en een bench-avond willen we meerdere tv’s simultaan hetzelfde beeld laten spelen, terwijl het geluid over de Sonos speakers klinkt. De tv’s in alle ruimtes zijn Android TV’s. Daarnaast heeft elke tv een AppleTV als extra bron. Een zoektocht naar een oplossing om alles simultaan hetzelfde te laten spelen resulteert in een Google zoekresultatenscherm wat duidelijk maakt dat wij niet de enigen zijn met deze vraag. Vreemd toch dat je tegenwoordig alles over jouw in-huis wifi netwerk kan delen, maar AndroidTV’s en AppleTV’s gelijk laten lopen blijft nog een droom. Wie weet zal dit in de nabije toekomst opgelost zijn. Nu zijn er allerlei omwegen via een NAS of wirwar aan kabels. Er is nog niets plug-and-play beschikbaar. Of toch? Door een oud-collega werd ik getipt op het Marmitek TV Anywhere Wireless 4K systeem.

Oplossing

De draadloze oplossingen met antennes waren lang geen echt lekkere oplossing. Ontvangst blijkt in huis vaak een uitdaging. De zender en de ontvanger moeten elkaar ‘zien’. De review doos hebben we uitgepakt en één unit aan een AppleTV als bron aangesloten. De bijgesloten HDMI kabels maken dit mogelijk. Er komt natuurlijk ook nog een extra voedingkabel bij. De Marmitek kastjes worden met een meegeleverde USB lader gevoed. De andere unit plaatsen we bij een andere tv. Ongeveer 15 meter verwijderd van het andere kastje en gescheiden door een dun muurtje. Wanneer we de stroom er op zetten en de HDMI kabel er in pluggen, hebben we direct beeld en geluid. Deze oplossing is dus echt plug-and-play. In het beeld zitten wel af en toe wat haperingen, maar deze zijn niet extreem storend. Wel als je naar een film gaat zitten kijken. Maar voor de videoclips met muziek over de luidsprekers is dit geen probleem. Je moet vervolgens wel de juiste audio bron selecteren voor het Sonos systeem. De kleine beeldhaperingen zitten ook in de audio bij de ontvangende unit. De audio van de zendende tv selecteren wij als bron en vervolgens doet het huis wifi netwerk de magie om de audio overal synchroon af te spelen. Eigenlijk gebruiken we zo dus enkel de draadloze beeld overdraging.

Systeem

Het Marmitek is dus echt plug-and-play en eerlijk is eerlijk dat we toevallig direct de juiste unit aan de bron hadden gekoppeld. Het is namelijk een zender en ontvanger. De ontvangst unit heeft ook een aansluiting voor een toetsenbord en een muis. Je kan zo ook met een muis en toetsenbord de zender input bedienen. De usecase hiervoor is niet geheel duidelijk. Wie meer dan twee tv’s draadloos met elkaar wil verbinden voor paralel hetzelfde te tonen kan de Pro versie overwegen. Het principe is hetzelfde je krijgt echter drie ontvangers. Super handig om dezelfde content over meer schermen te tonen. Denk aan een bedrijfspresentatie in twee ruimtes of zoals in ons geval het spelen van video clips op twee tv’s met geluid via de Sonos luidsprekers in de ruimtes.

Conclusie

Het Marmitek TV Anywhere Wireless 4K systeem maakt het mogelijk om gemakkelijk twee tv’s tegelijkertijd hetzelfde te laten tonen. Leuk voor feestjes of als je een bron maar op 1 plek hebt staan. Aansluiten en klaar. De sprieten van de antenne mogen in een kastje, maar beter is natuurlijk wanneer ze hoog en duidelijk staan. Dat is eigenlijk het enige nadeel wat nog steeds aan dergelijke draadloze technologie kleeft.

Het systeem kost ongeveer 350 Euro en bestaat uit een zender en ontvanger plus alle benodigde kabels.

TV Anywhere Wireless 4K - Wireless HDMI extender 4K60 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.