Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: FootJoy GTxtreme Golfhandschoen

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de FootJoy GTxtreme met 5 sterren.

THE GOOD

  • Comfortabele fit
  • Zeer veel grip
  • Geïntegreerde ball marker

THE BAD

We blaren tijdens het golfen wilt voorkomen (of dat het ijzer uit jouw handen schiet tijdens een net iets te harde swing) weet hoe belangrijk het is om een golfhandschoen te dragen. De afgelopen weken ging ik op pad met de FootJoy GTxtreme.

Unboxing

De FootJoy GTxtreme golfhandschoen komt in een plastic envelop. Nu zijn we hier op de redactie niet heel gek op plastics in verpakkingen, maar doordat het schoon plastic is, is het wel heel goed te recyclen. We strijken dan ook over ons duurzame klimaathartje en trekken dit keer geen punten af voor overdadig plasticgebruik.

Ontwerp

De meeste golfhandschoenen zijn wit, dus die keuze van FootJoy is niet heel raar. De keuze om de contrasten bij te zetten met zwart komt dan ook heel netjes over binnen het ontwerp. Alle witte delen zijn (kunst)leder of stof. Alle zwarte delen zijn ademende stof en dat is weer lekker tegen zweethanden. Zeker wanneer je lekker in het zonnetje in de baan staat. De uitsneden met de zwarte, ademende mesh zijn ook zo gemaakt dat ze er voor zorgen dat de vorm van de handschoen mooi om de hand blijft passen, ongeacht de stand van de hand en de vingers. De marketeers hebben hier prachtige termen als het FJ Exoskeleton, Fibersof en PowerNet Mesh FLX Zones voor bedacht.

De binnenkant van de hand is gemaakt van twee soorten (kust)leder. Daarbij zijn de palm en duim extra ‘grippy’ om voor een goede grip te zorgen.

Tenslotte is de klittenband sluiting van een handige bonus voorzien. Hier zit namelijk een hard plastic cirkel in met in het midden een magneet voor de magnetische ball marker. Deze draagt het FJ logo, waardoor deze helemaal niet opvalt wanneer je de handschoen draagt. Je krijgt helaas maar één marker, dus weg is pech. De marker schuift heel gemakkelijk uit de plastic cirkel, wanneer de deze met de duim naar links schuift.

Schoonmaken

Deze golfhandschoen is gemaakt van verschillende, delicate materialen. Je mag ze alleen koud wassen en ze mogen zeker niet in de droger. Ook mag je geen bleekmiddelen gebruiken, wat misschien verleidelijk is als hij verkleurt door het spelen. Zo werd de binnenkant van de handschoen al na mijn eerste uren spelen lichtgrijs door mijn ijzers. Uiteraard is strijken ook niet de bedoeling. De kans is groot dat hij dan aan je strijkijzer blijft kleven. Immers bestaat de handschoen voor een groot deel ook uit plastics.

Conclusie FootJoy GTxtreme Golfhandschoen

De FootJoy GTxtreme is dun en vormt mooi strak om de hand. Door de ademende mesh uitsneden, ademt het handschoentje een beetje tijdens het spelen om te voorkomen dat ze binnen no-time ruiken naar bokshandschoenen. De magnetische ball marker is een heel mooie reden om net wat meer uit te geven voor dit model. In het kader van duurzaamheid was het wel mooi geweest als ze een extra ball marker in de verpakking zouden stoppen. Zo zit je niet met een leeg gat op de handschoen wanneer je de ball marker eens verliest.

FootJoy GTxtreme kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.