Logo GadgetGear.nl
Philips 24B1D5600 Monitor
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Philips toont gecombineerde LCD en eInk monitor

Fabrikant MMD introduceert in Azië de Philips 24B1D5600 monitor. Een monitor die een LCD display combineert met een eInk display. Het idee is dat je daarop documenten kunt plaatsen die je rustig wilt lezen zonder je ogen te vermoeien.

Het eInk display bestaat uit elektronische inkt en geeft hierdoor het idee dat je op regulier papier aan het lezen bent in plaats van een echt display. Dit is ook waarom er veel mensen zijn die boeken lezen vanaf een e-reader in plaats van een tablet waar een gewoon display in zit.

Het eInk display meet 13,3 inch groot en dat is fors voor een dergelijk display. Het komt met een resolutie van 1200×1600 pixels. Aansturing van dit display gebeurt met de SmartRemote software die MMD zelf heeft ontwikkeld en beschikbaar is voor Windows 10 en Windows 11. MacOS gebruikers moeten nog even wachten. Standaard zien besturingssystemen het display namelijk niet.

Het LCD display is een 1.440p IPS display met een volwaardige USB-C hub. In hoeverre de monitor ook aan deze kant van de wereld verkocht gaat worden is helaas nog onbekend. Hier op de redactie zouden er er nu al graag op werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.