Logo GadgetGear.nl
Nvidia RTX 3080 Ti
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nvidia nu een miljard waard

Is het een bubbel? Is het overwaardering? Dat gaan we de komende tijd zien, maar voor nu is het waanzinnig nieuws voor GPU fabrikant Nvidia. Door de toenemende vraag naar GPU’s voor de ontwikkeling van AI is het bedrijf nu meer dan een biljoen dollar waard.

De waardestijging van de aandelen volgt kort op het nieuws dat Nvidia een mega order bij het Taiwanese TSMC heeft geplaatst voor de productie van GPU cores. Bovendien kondigde Nvidia gisteren ook een enorme hoeveelheid nieuwe Nvidia Studio producten aan met partners als Asus en Acer. Hierdoor komt de waarde per aandeel zo’n $100 hoger uit dan het bedrijf voor dit jaar had voorspeld. Het enige dat Nvidia nu moet hopen is dat toenemende regelgeving tegen AI’s haar markt niet enorm gaat remmen. Wanneer organisaties als OpenAI haar product uit Europa terug moeten trekken, kan de afname van GPU’s al snel teruglopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.