Logo GadgetGear.nl
Nokia XR21
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HMD introduceert de robuuste Nokia XR21

HMD heeft de geestelijke smartphoneversie van de Nokia 3310 gepresenteerd. De Nokia XR21 moet een Android smartphone zijn die er gewoon uitziet, maar wel degelijk rugged is. De dikke zwarte randen rondom het display lijken dit te verraden.

De Nokia XR21 moet blijven werken onder temperaturen van minimaal -20 en maximaal +55 graden. Nederlandse zomers in de volle zon mogen dus geen enkel probleem zijn. Net als de Nederlandse windhozen gezien de behuizing een waterstraal met een druk van 100 bar aan kan. Hiervoor gebruikt Nokia een frame van gerecycled aluminium en een glazen beschermplaat voor het 6,5 inch display van Gorilla Glass Victus. Qua valbestendigheid voldoet het toestel ook aan alle vereisten van de MIL-STD-810H standaard. Het display kan ook met handschoenen aan gebruikt worden.

Tenslotte moet het toestel ook uitblinken in stereogeluid. De stereospeakers moeten OZO playback ondersteunen. OZO is een technologie waar Nokia al langer aan werkt. Met een maximale geluidsdruk uit de speakers van 96dB is de verwachting dat je niet snel naar een externe speaker hoeft te grijpen, maar dat moeten we in de praktijk nog even ervaren.

Net als OnePlus, komt het toestel met een bijzonder knop. Nouja, twee. Geen alertslider, maar knoppen waar je jouw favoriete apps onder kunt plaatsen.

Je krijgt op de Nokia XR21 vier jaar beveiligingsupdates en drie jaar OS upgrades. Je krijgt drie jaar garantie op de hele hardware behalve het display. Daar zit twee jaar vervangingsgarantie op en het toestel gaat €599 kosten. Het toestel komt nog wel met het oude Nokia logo er op. Het lijkt erop dat HBD hier aan vast blijft houden voorlopig en qua bekendheid snappen we dat wel.

Nokia XR21 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.