Logo GadgetGear.nl
Stranger Things Seizoen 4 poster
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

GfK: Ondanks hogere prijzen toch meer streaming videogebruikers

Ten opzichte van april 2021 zijn we volgens het GfK toch weer meer gebruik gaan maken van videostreaming. Het aantal VoD diensten dat we maandelijks gebruiken is met 25% toegenomen ten opzichte van een maand eerder.

VoD diensten werden in coronatijd in rap tempo populairder doordat we simpelweg niet veel te doen hadden. Ook na die tijd zijn er veel diensten bij gekomen, maar zien we ook enorme verschuivingen. Zo schrapte Disney+ onlangs veel content en besloot het een deel van haar content toch weer aan andere netwerken beschikbaar te stellen. Discovery+ en HBO Max zijn bezig samen te gaan en directe diensten van bijvoorbeeld Formule 1 zijn ook voor Nederlanders beschikbaar gekomen zodat een ViaPlay abonnement niet de enige manier is om naar racen te kijken.

Gemiddeld gebruiken Nederlanders nu twee streamingdiensten terwijl dit een jaar eerder nog op 1,6 per persoon lag. Het grootste deel van de onderzochte groep heeft een abonnement op zowel Netflix als Videoland. Dit zijn de twee diensten die gemiddeld het meest worden gebruikt. Ook telt Nederland nu 350.000 meer gebruikers van deze diensten. Het grootste deel van de kijkers is tussen de 13 en 34 jaar oud. De grootste groei zit hem echter in gebruikers die een bovenmodaal inkomen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.