Logo GadgetGear.nl
Microsoft Windows 11
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: Ook Microsoft van plan eigen chipsets te ontwikkelen

Apple boekt grote successen met haar M. processorseries. Het bedrijf kan daarmee een optimaal balans slaan tussen de interne ontwikkeling van haar besturingssysteem en de hardware van haar computers en smartphones. Microsoft lijkt nu van plan zich op hetzelfde te gaan richten.

In aanloop naar Windows 12 zou Microsoft van plan zijn om met een eigen ARM processorarchitectuur op de proppen te komen aldus WindowsLatest. Die zou beter afgestemd moeten zijn op het besturingssysteem. Of Microsoft ook daadwerkelijk zelf gaat produceren of Intel en AMD de ontwerpen geeft om zo meer voordeel te behalen is nog onbekend. Dat laatste zou logischer zijn dan wanneer Microsoft zich als derde processorfabrikant op de markt voor PC’s zou begeven… al maakt Microsoft nu ook al een aantal jaar met succes eigen hardware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.