Logo OpenAI
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

ChatGPT nu als app op iOS, Android komt nog

Het is weer eens ontwikkelen alsof we in 2010 leven. De mensen achter OpenAI hebben eindelijk een native app voor smartphones ontwikkeld van de populaire chatbot ChatGPT. Helaas voor Android gebruikers, is de primeur voor iedereen die een iOS device heeft.

Hoewel het niet heel ingewikkeld is om een webapp als ChatGPT om te bouwen naar een native app op smartphones, heeft het team van OpenAI de focus eerst gelegd op iOS gebruikers, wat zeker in de VS de grootste gebruikersgroep is. Daarnaast is de app voor nu ook echt gelimiteerd tot iOS gebruikers in de VS, waardoor we er hier in Europa nog even niks mee kunnen. Ook niet als betalende gebruiker.

Door een native app van de dienst te maken, kan OpenAI meteen een andere intern ontwikkelde dienst integreren. Dat is Whisper. Een andere AI die gesproken taal omzet in tekst. Er zijn momenteel veel diensten die dit doen, maar Whisper gebruikt AI om te voorkomen dat verkeerder woorden in zinnen terechtkomen. Zo kun je jouw vragen aan ChatGPT nu dicteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.