Logo GadgetGear.nl
ACT USB-C AOC kabel
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple en Europa nu al overhoop over USB-C

Hoewel je tegenwoordig prima je iPad en MacBook kunt opladen via USB-C, is de iPhone als heiligdom nog steeds verschoond van een universele laadkabel. Met de iPhone 15 moet die er toch echt komen, maar Apple lijkt al op ramkoers met de EU rondom het MFI (Made for iPhone) programma.

Apple verdient al jaren erg veel geld aan apparaten die MFI gecertificeerd zijn. Die krijgen een chip aan boord zodat de iPhone ze ook als zodanig herkent en op basis daarvan capaciteit en mogelijkheden beschikbaar kan stellend die op non-MFI hardware ook mogelijk zouden moeten zijn. Fabrikanten noemen dit ook wel gekscheren de Appletax.

Met de komst van de universele MFI standaard, zou Apple volgens geruchten ook plannen hebben om UCB-C kabels en laders met een MFI chip bepaalde voordelen te geven ten opzichte van die van andere fabrikanten.

Eurocommissaris Thierry Breton heeft nu een brief naar Apple gestuurd dat apparaten die niet voldoen aan de open USB-C standaard, niet worden toegelaten op de Europese markt. Apple zal dus minimaal moeten toestaan dat laders en kabels van andere fabrikanten een iPhone net zo snel kunnen opladen als fabrikanten die wel voor het MFI label betalen aldus Zeit Online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.