Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

VIVO mag niet meer verkopen in Duitsland, door Nokia

VIVO lanceerde vorig jaar in Nederland en trok zich na twee toestellen al vrijwillig terug uit onze markt. Duitsland is veel groter voor het Chinese zustermerk van Oppo, OnePlus en Realme.

Het geschik in Duitsland is precies hetzelfde als het geschil waardoor Oppo en OnePlus ook niet meer mogen verkopen. De merken maken gebruik van gepatenteerde Nokia technologie en voor de rechtbank is duidelijk dat daar niet of niet voldoende voor wordt betaald. Uiteraard zijn de Chinese merken het hier niet mee eens. Sinds eind 2021 zijn de licenties op die technologie al verlopen. VIVO gaat dan ook in hoger beroep tegen de uitspraak.

Tot het hoger beroep heeft gediend, heeft VIVO nog wat tijd om smartphones in Duitsland te verkopen. Voor Oppo en dochter OnePlus is dat stadium al voorbij. Die merken zijn niet meer in Duitsland te vinden. Ook in andere landen rommelt het tussen Nokia een de Chinezen. Nokia moet per land een verkoopverbod afdwingen en begint in de landen die de grootste markten vormen voor de merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.