Logo GadgetGear.nl
TRENDnet TPE-TG350 Verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: TRENDnet TPE-TG350 5-Port Unmanaged 2.5G PoE+ Switch

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de TRENDnet TPE-TG350 met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk aan te sluiten
  • 55 Watt PoE+ budget
  • 2.5GbE per poort max
  • Gemakkelijk aan de wand te monteren

THE BAD

  • Geen rackoren

Afgelopen weken verliep een belangrijk deel van het netwerkverkeer op de redactie van GadgetGear.nl over de TRENDnet TPE-TG350 5-Port Unmanaged 2.5G PoE+ Switch. Een compacte en handige netwerkswitch die ook in staat is om jouw PoE+ ondersteunende LAN camera’s en accesspoints van stroom te voorzien.

Qua prijspunt lijkt TRENDnet zich met deze unit te richten op de markt voor de 5-poorts 1GbE unmanaged switches terwijl deze 2.5GbE per poort kan uitdelen. Hoewel het merk lijkt te willen besparen op prijs door gebruik te maken van een externe power supply, zien we in het ontwerp nauwelijks andere punten waarop het merk probeert te besparen.

Unboxing

In de verpakking van de Review: TRENDnet TPE-TG350 5-Port Unmanaged 2.5G PoE+ Switch vinden we de unmanaged switch zelf in combinatie met een externe power supply, rubber voetjes die je er zelf onder mag plakken (niet nodig bij wandmontage) en documentatie.

Ontwerp

Qua ontwerp steekt het compacte kastje handig in elkaar. Alle aansluitingen zitten, zoals je mag verwachten, aan de voorkant. Net als de status LED’s. Daarbij kiest TRENDnet ervoor om twee rijen multicolor LED’s te gebruiken om de status van de verbinding weer te geven. Dit spaart een hoop LED’s uit. Aan de zijkanten zijn openingen gemaakt zodat de switch zichzelf passief kan koelen. Om de koeling verder mogelijk te maken kiest TRENDnet er netjes voor een metalen behuizing te gebruiken in plaats van goedkoop plastic. Onderop vinden we echter schroefogen. Daarmee is het gemakkelijk om deze switch aan de wand of onder een bureau te schroeven. Er is geen mogelijkheid tot het monteren van rackoren. Deze switch hoort definitief niet in een rack thuis.

LAN Aansluitingen

Voorop de unit vinden we vijf UTP/LAN poorten die je naar eigen wens kunt gebruiken. De maximale doorvoersnelheid op de poorten is 2.5GbE (IEEE 802.3bz). Wanneer we 2.5GbE compatible apparaten aansluiten, worden ze keurig herkend. De datastroom is ook mooi vlot op deze apparaten met ondersteuning voor Jumbo Frame packets, wat redelijk standaard is tegenwoordig. Bij oudere apparaten schakelen de poorten terug naar 1GbE of zelfs 100MbE. Dit kan allemaal nog over gewone Cat5e of betere LAN kabels.

TRENDnet TPE-TG350 aansluitingen
TRENDnet TPE-TG350 tijdens de duurtest op ons netwerk

Interessant wordt het wanneer we camera’s en accesspoints aan deze unmanaged switch hangen. In totaal heeft het kleine kastje dan 55 Watt aan stroom te verdelen over de aangesloten apparaten. Aangesloten PoE en PoE+ apparaten mogen tot 30 Watt per poort vragen en zo de beschikbare 55 Watt verdelen. Bedenk je wel dat dit maximaal 4 apparaten zullen zijn omdat je de vijfde poort moet gebruiken als uplink naar de rest van jouw netwerk. Optisch is het verschil met de PoE+ poorten dat die groen zijn in plaats van blauw. Mochten jouw PoE+ apparaten teveel stroom willen trekken, dan geeft de switch ook keurig aan haar max te hebben bereikt.

Conclusie TRENDnet TPE-TG350 5-Port Unmanaged 2.5G PoE+ Switch

De TRENDnet TPE-TG350 5-Port Unmanaged 2.5G PoE+ Switch is eenvoudig te installeren en lekker compact. Hierdoor kun je hem ook gemakkelijk onder een bureau kwijt. Wie gebruik maakt van accesspoints en IP camera’s met PoE ondersteuning, zal al snel veel lol hebben van het 55 Watt stroombudget dat deze switch over het netwerk levert. Dat is voor veel apparaten echt al heel wat stroom om op te functioneren. Verder blijft hij tijdens onze tests ook mooi stabiel presteren en dat is eigenlijk precies wat we verwachten.

TRENDnet TPE-TG350 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.