Western Digital WD_Black Xbox SSD
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Western Digital komt met snelle opslag Xbox Series X|S

Lang had Seagate de exclusiviteit op het in de markt zetten van snelle externe opslag voor de Xbox Series X|S. Waar de Sony PlayStation 5 eigenaren gemakkelijk een snelle M.2 NVMe SSD laat plaatsen, heeft Microsoft er echt iets bijzonders van gemaakt.

Waar Sony vroeger met haar memory cards een eigen opslagplatform voor PlayStation 5 gamers had, zijn de kaarten met de komst van de Xbox Series X|S omgedraaid en is het juist Microsoft die probeert te verdienen aan een exclusief opslagformaat. Sterker nog, er zijn al vele games die zich niet meer laten opstarten van een externe SSD uit vrees voor trage opstarttijden.

Opvallend is dat de technologie die Microsoft gebruikt sterk lijkt op de CFast technologie die Western-Digital dochter Sandisk al jaren verkoopt. Het verschil is daarin is dat CFast fotokaarten enorm duur zijn per GB. De verwachting is dat de technologie die voor Xbox gebruikt wordt, net wat minder snel is, waardoor de opslag naar verhouding weer wat goedkoper is.

De kaarten van Western Digital komen onder het WD_Black label in de markt. In Amerika zijn ze al gespot en zijn ze gemiddeld 40% goedkoper dan het origineel van Seagate. Ook Western Digital maakt op de kaarten gebruik van Xbox branding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.