Acer Chromebook CB317-1H
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google werknemers moeten over op Chromebooks

Bijzonder nieuws van Google vandaag. Google zou niet alleen bezig zijn om overtollig personeel op straat te zetten, maar ook de bestedingen aan personeel gaan omlaag. Werknemers konden kennelijk kiezen welke hardware ze wilden gebruiken, maar moeten nu massaal over op Chromebooks.

Alleen engineers zouden nog met duurdere laptops als Apple MacBooks rond mogen lopen. Wanneer spierkracht niet essentieel is voor je taak, moet je het daar voortaan met een Chromebook doen. Bovendien wordt hardware minder snel vervangen. Niet alleen op laptops wordt bezuinigd. Ook op andere kostenposten zoals gratis sport worden aanpassingen gemaakt aldus CNBC.

Google kondigde eerder dit jaar aan 12.000 werknemers wereldwijd te ontslaan. Google stond altijd bekend om de extreme wijze waarop personeel werd verzorgd door het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.