Picture of Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Edifier introduceert de WH950NB over-ear koptelefoon

Edifier heeft recent hun nieuwe draadloze over-ear hoofdtelefoon uitgebracht, de Edifier WH950NB. Qua bouw kan gesteld worden dat de koptelefoon een geborstelde roestvrijstalen hoofdband meekreeg, elementen van eiwitleer en een PVD-coating, terwijl voor de oorkussens gebruik gemaakt is van traagschuim met kunstlederen bedekking.

De WH950NB hoofdtelefoon zou ontworpen zijn met wat de Chinese audiofabrikant “intelligente actieve ruisonderdrukkingsalgoritmen” noemt die omgevingsgeluid wegfilteren. Met twee actieve ruisonderdrukkingsprofielen kunnen gebruikers kiezen tussen een accent op het wegfilteren van omgevingsgeluid of windreductie.

Voor de audio-output is gebruik gemaakt van 40 mm composiet titanium drivers met een frequentierespons van 40 kHz welke getuned zijn om wat het merk “professioneel geluid van studiokwaliteit” noemt te leveren, wat de koptelefoon voor een breed aantal toepassingen inzetbaar moet maken. Gezien de sterke reputatie van het merk zijn we wel benieuwd naar wat dit betekent. Ook zijn er verschillende muziekmodi, game-modi en theatermodi beschikbaar. De gamemodus zijn hierbij een latency hebben van slechts 80 ms.

Edifier gaf de koptelefoon een microfoonimplementatie mee met vier ingebouwde units welke geïntegreerd zijn met de audiosignaalprocessor welke op zijn beurt moet zorgen voor een zo duidelijk mogelijke voice-weergave via de algemene stemverwerking en het uitfilteren van windruis en achtergrondgeluid.

Qua batterijduur zou 34 uur afspeeltijd mét ANC mogelijk zijn en 55 uur zónder. Volledig opladen duurt 1,5 uur. Met een snellaadtijd van 10 minuten realiseer je tot 7 uur afspeeltijd. Multipoint over bluetooth wordt ondersteund.

De Edifier WH950NB is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van €179,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.