Logo GadgetGear.nl
MopTok op TikTok
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Toch TikTok verbod op overheidstelefoons Nederland

Het is voorbij met TikTok op overheidstelefoons van de Nederlandse overheid. Nouja… het kabinet raadt het per direct af om apps uit landen als China en Rusland op werktelefoons van de overheid te plaatsen. En daarmee ook TikTok. Op langere termijn moet er een formeel verbod komen.

Het besluit van ket kabinet is op basis van advies van de AIVD. De dienst acht het spionagerisico te groot. Daarbij wordt breed ingezet op alle landen die een offensief cyberspionageprogramma draaien. Daarmee is de discussie breder getrokken dan alleen TikTok. Alleen wanneer een dergelijke app expliciet nodig is om taken uit te voeren, mag er een uitzondering worden genomen.

In de Europese commissie en de Europese raadt is onlangs ook een TikTok verbod ingegaan op werktelefoons. Daar wordt het verbod echter niet breder getrokken dan alleen deze app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.