Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Sonos introduceert een nieuwe generatie speakers met de Era 100 en Era 300

Sonos introduceert vandaag Sonos Era 300 en Sonos Era 100, de nieuwste generatie smart speakers. Sonos Era 300 is een krachtige nieuwe speaker ontwikkeld voor de beste beleving van ‘spacial’ audio. Sonos Era 100 is de geremasterde opvolger van de Sonos One.

De Era speakers moeten weer beter klinken, meer ondersteunen (oa bluetooth) en zijn duurzamer dan ooit. De Era 300 en Era 100 zijn de eerste speakers die zijn gebouwd volgens Sonos’ nieuwe verantwoorde designnorm. Daaronder vallen langdurige bruikbaarheid, energiebesparende technologieën en de toepassing van PCR (post-consumer recycled) materiaal. Zowel Era 300 (€ 499) als Era 100 (€ 279) zijn vanaf 28 maart 2023 wereldwijd verkrijgbaar.

“In een tijd waarin lawaai en achtergrondgeluid continu aanwezig zijn, is luisteren belangrijker dan ooit. Het is onze visie om van luisteren een beleving boordevol gevoel te maken, en om onze klanten te helpen zich blij en energiek te voelen door middel van hun favoriete muziek- en audiocontent”, legt Patrick Spence, CEO van Sonos, uit. “Era is de nieuwe generatie smart speakers. Die belichaamt ons streven naar innovatie in geluid, verantwoord design en een hechte samenwerking met artiesten en makers.”

Era 300: ruimtelijke audiobeleving

Era 300 heeft zes krachtige drivers en dat is ongekend voor 1 speaker, aldus Sonos. Wij herinneren de Bose speakers uit de jaren 70 met 9 speakers. Die waren lang de norm. De 6 drivers sturen het geluid naar links, rechts, naar voren en omhoog voor nieuwe audioprestaties die luisteraars in het centrum van hun muziek en films in Dolby Atmos plaatsen.

“Dolby Atmos heeft een totaal nieuwe manier gecreëerd om muziek en audio-entertainment te ervaren. Die laat geluid en muziek ongelofelijk gedetailleerd tot leven komen met een ongeëvenaarde helderheid en diepte”, vertelt Kevin J. Yeaman, CEO van Dolby. “Era 300s geluidsinnovatie en Dolby Atmos samen zorgen voor een totaal nieuwe en meeslepende muziekervaring.”

De complexe akoestische architectuur van Era 300 is verpakt in een elegant en uniek zandlopervormig ontwerp. Elke ronding, verhouding en opening verbetert de verspreiding en richting van het geluid om je er helemaal mee te omringen volgens Sonos.
Surrealistische surround sound: Era 300 is de eerste speaker van Sonos die meerkanaals surround sound produceert als hij wordt gebruikt als home cinema-achterspeaker. Filmliefhebbers kunnen twee speakers combineren met Arc of Beam (Gen 2) voor een optimale Dolby Atmos-beleving, waardoor ze volledig in de scène worden getrokken.

Era 100; de nieuwe one

Era 100 is ietsje groter dan zijn voorganger Sonos One, maar is voorzien van volledig nieuwe hardware en software en een next-gen akoestisch ontwerp dat gedetailleerd stereogeluid en diepe bass produceert.

  • Nu in stereo: Twee gerichte tweeters sturen kristalheldere hoge frequenties naar links en rechts voor rijk stereogeluid. Een grotere midwoofer produceert een verbluffende bass die je niet zou verwachten van zo’n compacte speaker.
  • Klein maar krachtig: De Era 100 zit boordevol audio- en technische verbeteringen en het slanke, moderne design maakt het een elegant pronkstuk voor elke boekenplank, aanrecht, bureau of nachtkastje.
  • Personaliseer je systeem: Geniet nog meer van filmavonden door twee Era 100-speakers toe te voegen als achterspeakers bij je soundbar voor een surround sound-systeem, of combineer er twee voor kamervullend stereogeluid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.