Zeeman Albert
Zeeman Albert

Sennheiser introduceert de Profile USB-microfoon voor gebruiksgemak en top audio

Vandaag lanceert Sennheiser de Profile USBmicrofoon, een cardioïde condensatormicrofoon die een stijlvolle en eenvoudige oplossing biedt voor streaming en podcasting. De microfoon combineert een professionele sound met een directe toegang tot alle functies, waardoor streamers, podcasters en gamers zich volledig kunnen focussen op hun content.

Plug-and-play

De Profile USB-microfoon is eenvoudig in te pluggen in de USB-poort van je computer of tablet, zonder dat je een extra venster of interface nodig hebt. De microfoon heeft ook een muteknop, een gainregeling, een mixregeling, een volumeregeling en ledringen die de werkingsstatus aan de gebruiker tonen. Voor een optimale plaatsing kan de Profile gekanteld worden en met de 3/8 en 5/8 connectors onderaan kan de microfoon ook met tafelstandaarden van derden worden gebruikt. Met de Profile Streaming Set kan je je set-up ook gesofisticeerd plaatsen. De Profile USB-microfoon is perfect voor iedereen die een robuuste en kwaliteitsvolle microfoon zoekt die hem of haar helpt om een optimale sound te behalen.

Gemak

De Profile wordt gewoon ingeplugd in de USB-C poort van je computer of tablet – je toestel herkent de microfoon automatisch, en is klaar om je stem op te vangen. Je hebt geen interface of een of andere software nodig, en moet geen extra venster openhouden om de microfooninstellingen te bedienen.

Aan de voorzijde beschikt de Profile USB-microfoon over een soft-touch, no-noise muteknop, een gainregeling voor het microfoonvolume, een mixregeling om de balans tussen je stem en het geluid van de computer/tablet in te stellen, plus een volumeregeling voor hoofdtelefoonmonitoring. Hoofdtelefoons en oortjes kunnen worden aangesloten via een 3,5mm-aansluiting op de achterzijde van de Profile USB-microfoon.

Ook handig: aan de voorzijde geven ledringen op de Profile de werkingsstatus aan. Als de ledring rond de gainregelaar groen is, dan is de microfoon klaar om te gaan. Als dezelfde lichtring af en toe of doorlopend geel wordt, dan is de microfoon aan het clippen en moet je het microfoonvolume verlagen. Als de microfoon gemutet is, dan lichten de lichtringen rond de muteknop en de gainregelaar rood op.

Leverbaar per direct

De sideaddress microfoon is verkrijgbaar als tafelstandaardversie (129 EUR, aanbevolen verkoopprijs) en als Profile Streaming Set met een 3punts zelfvergrendelende microfoonarm (199 EUR, aanbevolen verkoopprijs). Beide modellen worden vanaf vandaag geleverd met een Sennheisercondensatorcapsule die een cardioïde pickuppatroon heeft, waardoor de focus volledig op de stem van de streamer komt te liggen.

Sennheiser biedt hiermee een interessante microfoon die de concurrentie aangaat met Rode, Shure en Blue. We hopen m binnenkort te testen en te vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.