Logo GadgetGear.nl
Stoov Ploov
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Stoov Ploov 45×45 Original Warmtekussen

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Heerlijk warm
  • Voelt goed aan
  • Stevige verbinding tussen kussen en batterij
  • Gemakkelijk in gebruik

THE BAD

  • Niet op te laden met USB-C

Het is koud in huis. Waarschijnlijk niet alleen bij mij. Overal in Nederland en in grote delen van Europa staat de thermostaat een graadje of wat lager om energie te besparen. Met een warmtekussen kun je jezelf, lokaal verwarmen en dat kan een uitkomst bieden in deze koude weken.

Unboxing

Wij ontvingen een Ploov van Stoov. Een warmtekussen van 45×45 met een grijze hoes voor buiten. Zodat we in de frisse lentedagen ook gewoon lekker warm buiten kunnen zitten. In het pakket zit ook een batterij, een lader en een stukje documentatie. Heel spannend is het allemaal niet. De belangrijsktt instructies staan zelfs gewoon op het kussen.

Ontwerp

Aan het warmtekussen zit een groot, hard label genaaid. Dit is de bediening van de Stoov. Er zit een powerknop in verwerkt, net als een plug om de adapter direct op het kussen aan te kunnen sluiten. Handig wanneer je dichtbij een stopcontact zit. Ook zitten er drie LED’s in die aangeven hoe hard hij aan het verwarmen is. Van 1 tot 3 LED’s. Alles bedien je met die ene powerknop. Het toffe is dat als je van sterkte wisselt, de LED’s keurig uitfaden, wat je ook een beetje het idee geeft van een verwarming die stopt met gloeien. Erg goed bedacht. Het geeft echt een high-end gevoel.

Stoov Ploov op een bankstel

De outdoor hoes die om het warmtekussen heen gaat is voorzien van een inkeping waar het harde label van het warmtekussen doorheen steekt. Daarnaast is er een lange rits zodat je gemakkelijk bij de kabel kunt waar de batterij op aangesloten moet worden. De batterij gaat in de hoes. Lekker gemakkelijk. De kabel van het warmtekussen en de plug aan de kabel van de batterij hebben bovendien een speciaal sleufje zodat je ze echt goed vast kunt zetten aan elkaar. Dit geeft een veilig gevoel gezien het leunen en drukken op het kussen zou kunnen resulteren in dat de kabels losschieten van elkaar.

Label van de Stoov Ploov

Opladen

Opladen doe je door de meegeleverde lader aan het label van het kussen te hangen. Hier komen we ook op het enige nadeel van het kussen. Je kunt deze anno 2023 nog niet opladen via USB-C. Wat was het heerlijk geweest als het kussen gewoon lekker aan de lader van mijn smartphone kan hangen. Of aan een powerbank.

Stoov Ploov batterij

De warmte

De warmte die van het kussen komt wordt opgewerkt met infrarood technologie. Dit levert een lekkere egale warmte. Hoewel we hem vaak op standje drie opstarten, schakelen we daarna al snel terug naar standje 1. Lekker zuinig en warm zat. Het opwarmen duurt een kleine minuut en het oppervlak is comfortabel groot. De warmte voelt ook echt heel prettig.

Conclusie Stoov Ploov

Okay, we kunnen hem niet over USB-C opladen. Maar hij werkt enorm eenvoudig en de Stoov Ploov is heerlijk warm en gemakkelijk in gebruik. Hij voelt zelfs heerlijk aan. Een ideaal warmtekussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.