Logitech Logi Brio 300 Verpakking
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Logitech Brio 300 Full-HD USB-C webcam

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Betere beeldkwaliteit dan verwacht
  • Status LED
  • Fysieke klep
  • Goede klem

THE BAD

Afgelopen maand bracht Logitech ons de Brio 300 webcam. Een middenklasse webcam in een duurzaam jasje dat eigenlijk niet veel onderdoet voor de nog betere webcams van het merk.

Unboxing

Logitech is qua verpakking nog niet echt op de duurzame tour. Plastic plakbandjes, een plastic hangertje, maar verder niets dan karton in de verpakking. Op een stukje documentatie na zit alleen de camera in de verpakking en dat is ook genoeg.

Ontwerp

De Logitech Brio 300 heeft een zeer fraai en toch ook echt wel uniek ontwerp. Hij ziet er conusvormig uit en komt in zowel off-white als rose en graphite uitvoering op de markt. Wij gingen voor die laatste optie omdat vrijwel al onze monitoren grafietkleurig of zwart zijn.

Logitech Logi Brio 300 met de Logitech Streamcam ernaast

Wat voor de gebruiker zeer fijn is, is dat de webcam standaard met een draaiklepje komt. Die kun je voor de lens draaien om helemaal zeker te zijn dat niemand met je meekijkt. Een mooi stukje piece of mind dus.

Nog meer zekerheid komt van een brede, witte LED die naast de lens zit. Ook die onderstreept nog eens het moment waarop de camera aan staat en mensen dus meekijken. Super handig en het ziet er ook nog eens heel professioneel uit.

De klem die eronder zit is zo gemaakt dat je deze op vrijwel iedere monitor of laptopschem kunt plaatsen. Met non-slip rubber om de webcam op haar plaats te houden. Helaas zien we geen schroefmount om hem bijvoorbeeld in een ringlight te plaatsen. Maar met een beetje creativiteit kom je daar alsnog wel mee weg.

Aan de camera zit een kabel in dezelfde kleur. Die USB-C kabel meet 1,5 meter. Je kunt hem dus een aardig eindje van jouw laptop gebruiken.

Beeldkwaliteit

Het hart van de webcam wordt gevormd door een.2 megapixel beeldsensor die in samenwerking met de beeldprocessor te zorgen voor Full-HD 30fps videostreams. Daarbij heeft de lens een bereik van 70 graden met een vaste focus. Er is een 1x hardware zoom mogelijk, maar de meeste webcam apps maken daar geen gebruik van. De lens is overigens door Logitech zelf ontworpen en bevat vier elementen.

De kleine lens en beeldsensor maken de camera wat gevoelig voor beeldruis bij schemer dan bijvoorbeeld de Logitech Streamcam, die ook een stuk duurder is.

Logitech Logi Brio 300 klem

LogiTune

Dat verandert wanneer je de optionele LogiTune software op jouw Windows of Mac plaatst. Daarmee kun je de zoom wel verder instellen.

Geluidskwaliteit

De Logi Brio 300 komt met een eigen microfoon met een bereik van zo’n 122cm. In de video maak ik na het uitpakken enkel nog gebruik van de ingebouwde microfoon. Die klinkt iets holler dan de Vivo X80 Pro microfoon waarmee ik de video heb opgenomen en hij neemt op in monogeluid. Toch is dit niet erg. In de meeste gevallen zal je de webcam gebruiken om videocalls en videomeetings mee te doen. Het iets hollere geluid dat de microfoon opneemt zorgt ook voor een zeer goede verstaanbaarheid.

Conclusie Logi Brio 300

De Logi Brio 300 van Logitech is een middensegmentwebcam die het eigenlijk veel beter doet dan ik bij het zachte prijskaartje had verwacht. Vooral de fysieke klep voor de camera vind ik ook echt een goed argument om voor deze camera te gaan. Het geeft net dat beetje meer privacy.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.