Logo GadgetGear.nl
InfinityLab InstantCharger 100W Verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: InfinityLab InstantCharger 100W 4USB

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker compact
  • Duurzaam geproduceerd
  • Duurzaam verpakt
  • Hoog vermogen
  • Veel poorten

THE BAD

De InfinityLab InstantCharger 100W is niet alleen een lader voor thuis. Met de UK en US plugs meegeleverd, kun je deze lader meteen wereldwijd als reislader gebruiken. Super handig.

Unboxing

De verpakking van de InfinityLab InstantCharger 100W bestaat compleet uit papier. We konden geen plastics of andere materialen vinden. In de verpakking zitten enkel de lader en drie internationale stekkers. Meer dan we hadden verwacht.

InfinityLab InstantCharger 100W Uitgepakt

Ontwerp

Het ontwerp laat niets te vragen over. Op de zijkant staat groot het getal 100 om aan te duiden dat dit het maximale wattage is dat je uit de lader kunt trekken. Dat de lader zo klein is, komt doordat InfinityLab gebruik maakt van GaN technologie. Voor de behuizing is 90% gerecycled plastic gebruikt. Bovendien zit er een LED op die aangeeft of de lader stroom krijgt.

InfinityLab InstantCharger 100W

Er is ook een kleinere 30 Watt en 65 Watt uitvoering van deze lader.

Technische veiligheid

InfintiyLab geeft aan dat de lader is voorzien van beveiliging tegen kortsluiting, controle over laden en ontladen, temperatuurregeling, bescherming tegen overspanning en verkeerd aansluiten van apparaten. Een mooi, compleet verhaal.

InfinityLab InstantCharger 100W

Laadvermogen

Over USB-A stuurt de lader maximaal 15 Watt uit per poort. Over USB-C maximaal 100 Watt. Het totaal zal nooit over de 100 Watt gaan en dat is prima. In onze test kunnen onze smartphones en MacBook Air 2022 echt op volle snelheid worden geladen door de InfinityLab InstantCharger 100W. De MacBook denkt ook gewoon aan het stroomnet te zitten, dus die is extra happy en werkt op volvermogen door. Sterker nog, deze review schrijf ik terwijl de MacBook Air aan de InfinityLab InstantCharger 100W hangt en mijn telefoon er ook op aan het laden is.

Conclusie InfinityLab InstantCharger 100W

Een GaN lader bouwen is voor menig fabrikant niet heel spannend. Ook niet voor deze. De InfinityLab InstantCharger 100W doet gewoon exact wat je ervan verwacht en dat in een duurzame verpakking en met een duurzame behuizing.

InfinityLab InstantCharger kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

2 reacties

  1. Hebben jullie ook gemeten of wanneer je deze in het stopcontact laat, er nog steeds stroom verbruikt wordt?
    Ik heb gemerkt dat niet alle van dit soort laders even efficiënt zijn en dat sommigen gewoon tussen de 5 en 10 W kunnen gebruiken zonder dat iets aangesloten staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.