Oppo Find X6 Series
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Oppo en OnePlus trekken zich wel/niet terug uit Nederland

In Duitsland mogen Oppo telefoons al een tijdje niet verkocht worden omdat Nokia voor de rechter een verkoopverbod heeft afgedwongen in verband met het onjuist vergoeden van patenten. In Nederland en enkele andere landen lopen vergelijkbare zaken, maar zijn nog geen uitspraken geweest.

Toch liet All About Samsung gisteren weten dat Oppo bezig zou zijn haar operatie in Nederland en enkele andere Europese landen op te rollen. Ook voor dochter OnePlus, dat ooit als zelfstandig merk de Nederlandse markt binnenrolde. Toch lieten Oppo en OnePlus vandaag weten dat er geen spraken is van terugtrekking uit onze markt.

Een terugtrekking uit de Nederlandse markt zou desastreus zijn voor de keuze in smartphones voor de Nederlander. Als het om high-end modellen gaat blijven dan alleen Apple, Samsung, Xiaomi en Sony over. Nokia heeft nog altijd weinig te zoeken in het high-end segment terwijl LG en Huawei al enkele jaren geleden zijn vertrokken. Daarbij is LG helemaal gestopt.

In het midden en lage segment hebben we nog altijd Nokia, Motorola (Lenovo) en merken als CAT van Bullitt Group.

Toch is het zo dat Oppo er al wel voor koos om de Oppo Find X6 series niet meer naar Europa te brengen. Misschien omdat de OnePlus met Hasselblad camera vlak daarvoor op de markt is gekomen. Oppo en dochter OnePlus bevechten elkaar jaarlijks rond deze periode met vlaggenschip smartphones terwijl later in het jaar alleen OnePlus gebruikelijk nog een vlaggenschip uitbrengt. Het kan dus ook zo zijn dat Oppo er voor kiest op het hoge segment alleen nog OnePlus in Europa te voeren. Jammer, want die Find X6 zag er ook echt wel heerlijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.