Samsung The Tarrace TV
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Omdia: Samsung al zeven jaar wereldwijd marktleider op TV’s

Onafhankelijk marktonderzoekbureau Omdia heeft vastgesteld dat Samsung voor het zevende jaar op rij de wereldmarktleider is op het gebied van het produceren en verkopen van TV’s.

Alleen al van de Samsung Neo QLED series heeft Samsung vorig jaar 9,65 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee komt met totaal voor die serie op 35 miljoen verkochte exemplaren sinds 2017. Samsung is ook verantwoordelijk voor 36,1% van de verkopen van TV’s groter dan 75 inch en 42,9% van de TV’s boven de 80 inch.

“Ons marktleiderschap in de afgelopen zeventien jaar is mogelijk dankzij de loyaliteit en het vertrouwen van onze klanten,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager Audio & Televisie bij Samsung Benelux. “En zij zullen niet teleurgesteld zijn: onze nieuwe tv line-up van 2023 tilt de gebruikservaring naar een nog hoger niveau!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.