Logo GadgetGear.nl
Xiaomi Watch S1 Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Xiaomi lanceert de Watch S1 Pro

Tijdens het Mobile World Congress heeft Xiaomi haar nieuwste smartwatch gepresenteerd. De Xiaomi Watch S1 Pro vult de Watch S1 series aan met een wel heel goed gespect model.

Het nieuwe klokje van Xiaomi weegt 48,6 gram en komt met een rond 1,47 inch AMOLED display. Dit display wordt beschermd door een glasplaat van het keiharde saffierglas. De layout van de kast doet erg denken aan de Huawei Watch GT3 Pro. Ook die werkte met een kroon en een langwerpige knop op dezelfde plek langs de kast. Die kast komt in zowel zilverkleurige uitvoering als een zwarte uitvoering.

Het display heeft een resolutie van 480×480 een pixeldichtheid van 325 pixels per inch. Mooi scherp dus. Inmiddels zijn er al meer dan 100 wijzerplaten om uit te kiezen.

De verbinding met de smartwatch loopt over Bluetooth 5.2 en betalingen kun je doen via de NFC chip die erin aanwezig is. In hoeverre die koppelt met Google Wallet is echter onbekend. Het kan zijn dat mobiele betalingen alleen in andere markten werken.

Natuurlijk is hij ook al sportwatch te gebruiken. De sensor achterop legt jouw hartslag vast, net als zuurstofgehalte in het bloed, GPS over Glonass, Galileo, BeiDu en QZSS. Het klokje kan 100 sportactiviteiten tracken. Voor hardlopers zijn er 10 verschillende programma’s. Over koppelingen met apps als Strava wordt nog niets gecommuniceerd.

Met 14 dagen is de accuduur een sterk punt bij deze smartwatch. QuickCharge 3.0 ondersteuning laat het toe het klokje in 85 minuten compleet op te laden.

De Huawei Watch S1 Pro krijgt een adviesprijs van €299,99 mee.

Xiaomi Watch S1 Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.